3 книги за парите, които трябва да прочетете в момента


3 книги за парите, които трябва да прочетете в момента
Снимка: iWoman

Финансовата криза изправя на изпитание финансовото ни благополучие и поставя пред нас изискване да се научим да съставяме балансиран семеен бюджет, да управляваме финансите си правилно, да познаваме кредитните продукти и възможностите им. Финансовата грамотност е ключова за преодоляване на финансовите трудности и за съхраняване на финансовото благополучие. Подобни познания са особено полезни за дамите, които намират за по-трудно управлението на своите финанси, тъй като се чувстват по-несигурни по темата. Десетки заглавия на книжния пазар претендират, че могат да помогнат на хората да управляват по-добре финансите си, но кои от тях заслужават наистина времето и вниманието на читателя?

Три книги на финансова тема, които си струва да прочетете точно сега

1. „Как да управляваме умно парите си“ на Стойне Василев

Съвсем не е случайно, че ви предлагаме да започнете именно с това заглавие. Авторът е създател на един от най-популярните родни сайтове за лични финанси, познава добре реалността в страната ни и поднася информацията достъпно и приятно. Книгата може да бъде изтеглена само с един клик безплатно в електронен формат. Какво по-хубаво от това, когато говорим за умение за управление на личните финанси в ситуация на недостиг на средства и растящи цени?

2. „Мисли и забогатявай“ на Наполеон Хил

Едно четиво, издадено преди почти век, което е актуално и днес и е вдъхновение за хиляди хора, стремящи се към финансово благополучие, следвайки личния пример на постигналите го. В книгата ще почерпите опит от личните истории на едни от най-богатите хора – Рокфелер, Едисон, Хенри Форд.

3. „Пълно финансово преобразяване“ от Дейв Рамзи

Изданието е особено подходящо за дамите, които са взели живота, бизнеса и финансовото си благополучие в ръцете си и не се страхуват да теглят кредити за своите цели, нужди и мечти. Дейв Рамзи е помогнал със съветите си на много хора да се справят с кредитите си и да се радват на добър финансов живот. От книгата ще научите и как да получите помощ при просрочени кредити, така че кредитното ви досие да остане чисто, отношенията с кредитиращата институция – добри и да не плащате „грешни“ пари за наказателни такси и лихви.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама