Андре Токев издава първата си мемоарна книга


Андре Токев издава първата си мемоарна книга
Снимка: изд. Сиела

През ноември 2021 г. новината за провинението на един популярен шеф готвач за минути се разпространи във всички медии. Но отвъд него зад образа на един от най-успешните кулинари в Европа се крие история за доблест, чест и сбъдването на собствените мечти.

Запознайте се с истинския Андре Токев в неговата откровена и доблестна автобиография „Продължавам“. Написана под редакцията на дългогодишната журналистка Виолета Цветкова, тази книга е пречистващата изповед на един мъж, израснал между три държави и достигнал върховете на своята професия благодарение на желязната си дисциплина и на подкрепата, която получава от семейството си. Мъж, преминал през множество трудности, за да осъзнае, че никога не бива да спираш да се развиваш – неуспехите са уроци, а най-важното е да продължаваш напред по-силен и по-мъдър.

Повече за книгата

От детството в Германия и България, първите стъпки в кулинарията, работата под напрежение и изграждането на собствена философия в готвенето, до промяната на целия бранш и участието в телевизионни формати като Masterchef – Андре Токев не пести подробности и задкулисни истории, които оформят многоликия портрет не само на кулинарния бранш, но и на Европа като цяло.

Със завидно чувство за хумор и самоирония повелителят на европейската кухня споделя любими свои рецепти, правила, които следва в кухнята, както и откровен разказ за преломната вечер през 2021 г., наказанието и изкуплението.

„Продължавам“ от Андре Токев е автентична и невероятна история за многоликите превратности на живота – изпълнена с неочаквани обрати, невероятни, но съвсем действителни случки и екшън, достатъчен за няколко холивудски филма и риалити формати. Това е разказ, пропит с мъдростта на човек, избрал да бъде себе си въпреки трудностите. Книга за предизвикателствата на съдбата и желязната воля да вземеш живота си в ръце и да продължиш.

Моето богатство са хората, с които всеки ден досега създавахме толкова много моменти на наслада – за всички тях е моето БЛАГОДАРЯ. Толкова са много, че е невъзможно да изпиша имената им, но тук е моят поклон за всеотдайността им да сме заедно в моята най-чиста кулинарна страст и в стремежа ми да я превръщам в творческа сила. Наслаждавайте се на живота, гответе винаги с любов, защото именно чрез храната изказваме всичко онова, за което думите не стигат. А аз вървя към нови мечти с любимите си хора и с надеждата за следващи срещи и събития, които да посрещам с усмивка.

Ето ме, преминах през слънчеви и облачни дни. Често ми помагаше попътният вятър, но неведнъж се борех с бури, понякога сътворени от самия мен. Паднах, станах, изтупах праха от панталона си и… Продължавам.“

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама