Дийн Кунц ни повежда из научнофантастичен лабиринт с романa "Нейде другаде"


Дийн Кунц ни повежда из научнофантастичен лабиринт с романa "Нейде другаде"
Снимка: изд. Кръг

Колко паралелни светове ще пребродите, ако разполагате с ключа към всичко? Историята в "Нейде другаде" ot Дийн Кунц се завихря около теорията за мултивселената – тема, която вълнува известния физик Стивън Хокинг в посмъртния му труд. Въпреки това романът на Кунц е в основата си разказ за природата на любовта, смелостта и способността на човечеството да бъде изключително зло, много добро или по-често – нещо по средата.

Джефи Колтрейн води съвсем нормален и спокоен живот с дъщеря си Амити седем години след мистериозното изчезване на майка й Мишел. Но всичко се променя, когато на вратата на дома им се появява Плашилото Ед и им дава мистериозна кутия, която не бива да отварят. Посещението на облечени в черно агенти обаче налага промяна в плана, а в кутията се оказва скрито странно устройство – ключът към всичко, чрез който всеки може да пътува в паралелни светове.

Какво обаче се крие в тези непознати вселени и какви са опасностите, които очакват героите там? Дали от другата страна не живее версия на Мишел? И колко дълго ключът може да остане скрит от опасните агенти?

Дийн Кунц, известен със своите майсторски написани трилъри, ни повежда в научнофантастично приключение с тайни служби, невероятни открития и преплетени човешки съдби, а литературата се оказва спасение, което дебне от всяка страница. "Нейде другаде" може да се определи като един от шедьоврите на писателя – такъв, какъвто го помним от ранните му творби.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама