"Дъщерите на Ханна" - вълнуващ роман за съдбата на три жени от различни епохи


"Дъщерите на Ханна" - вълнуващ роман за съдбата на три жени от различни епохи
Снимка: изд. Обсидиан

Излезе ново издание на "Дъщерите на Ханна" на Мариан Фредриксон – един вълнуващ роман за съдбата на три жени от различни епохи на историческите събития през ХХ век.

"Дъщерите на Ханна" е модерна семейна сага, която разглежда вечните теми като взаимоотношения между майки и дъщери, любов, брак, смърт и променящия се свят, който отваря пропаст между поколенията.

За греховете на бащите Господ наказва децата до трето и четвърто поколение. За делата на майките няма библейски стих, въпреки че те вероятно имат по-голямо значение от делата на бащите. Прастари образци се предават от майки на дъщери, които раждат нови дъщери, които раждат…

В края на XIX в. тринайсетгодишната Ханна ражда незаконно дете в глуха шведска провинция на границата с Норвегия. След години на унижения и срам тя се омъжва за един мелничар и животът ѝ преминава в тежък труд и изпитания. Нейната дъщеря Юханна, родена през 1902 г., търси своята независимост в големия град, но накрая се превръща в покорна съпруга и домакиня. Внучката Анна, преуспяваща журналистка и писателка, изследва миналото на своя род, за да разбере самата себе си.

В тази модерна семейна сага Мариан Фредриксон разказва без сантименталност за сложните емоционални връзки между майки и дъщери, за любовта, брака, децата, смъртта и променящия се свят, който отваря пропаст между поколенията. Епичен и вълнуващ роман за съдбата на три жени от различни епохи на фона на историческите събития през ХХ в.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама