Единствената официална биография на Коко Шанел излиза на български


Единствената официална биография на Коко Шанел излиза на български
Снимка: изд. Ентусиаст

Тя съблича от жените пищните поли и ги облича в малки черни рокли. Подарява им най-знаменития аромат на ХХ в., който и днес може да се усети в модната къща на своята създателка. Целият свят познава стила и името ѝ, но само пред малцина тя разкрива личността си. Добре дошли в тайния свят на Габриел Шанел.

Призната за единствената официална биография на загадъчната модна икона, "Коко Шанел. Животът на една легенда" е вече у нас. Забележителното проучване на Джъстѝн Пикарди проследява живота на дизайнерката. От мрачните стаи в манастира, където е живяла като малка, до знаковата улица "Камбон", Коко преобразява завинаги представите за елегантност. През 2010 г. книгата попада в краткия списък на наградата Galaxy National Book.

Джъстѝн Пикарди е британска писателка и журналистка. Тя придобива популярност с мемоарите си "If the Spirit Moves You: Life and Love After Death“ и биографията „Коко Шанел. Животът на една легенда". Пикарди е сътрудник на британското издание на Harper’s Bazaar, а преди това е била негов главен редактор. Авторката е работила и за Sunday Times, Telegraph, Observer и Vogue.

Пикарди разкрива неизвестни досега подробности за ранните години от живота на Коко Шанел и изследва какво се крие под лъскавата ѝ повърхност. Авторката хвърля нова светлина върху бурните и страстни връзки на дизайнерката, като разбулва митовете и разказва само и единствено истината. Биографията е базирана на проучвания от писателката и интервюта с последните оцелели роднини, служители и приятели на модната икона.

Освен любопитни детайли от личния живот на Коко Шанел, авторката описва историите зад именитите костюми, парфюми, бижута и чанти, изграждащи революционната дамска визия. Джъстѝн Пикарди документира раждането и възхода на марката, която оставя забележително наследство в света на модата.

"От мен няма да излезе добър мъртвец, защото, щом ме заровят, ще стана неспокойна и ще мисля единствено как да се върна на земята и да започна отново", казва Коко на писателя Пол Моран и думите ѝ продължават да ехтят зад стъклените витрини на модните бутици.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама