Излиза историята на класиката "Пътеводител на галактическия стопаджия"


Излиза историята на класиката "Пътеводител на галактическия стопаджия"
Снимка: изд. Сиела

"Пътеводител на галактическия стопаджия" е една от най-успешните книги, издавани някога както от великата издателска корпорация на Малката мечка, така и на почти безобидната планета Земя. А Дъглас Адамс безспорно се нарежда сред най-големите имена и на хумора, и на научната фантастика. Но как започва тази невероятностна история?

Дано имате хавлия под ръка, защото обичаният и небезизвестен Нийл Геймън ("Американски богове", "Коралайн", "Од и ледените великани", "Изкуството има значение") ще ви я разкаже в непревежданата до момента "Без паника"!

"Без паника" (в превод на Светлана Комогорова-Комата) ще ви направи част от необикновения живот на Дъглас Адамс. Живот, толкова необичаен за писател, че в него почти не остава място за… писането. Как се раждат идеи, които превземат света – от "Пътеводител на галактическия стопаджия" до сценарии за епизоди на "Доктор Кой", как са създадени култови текстове за литературата, радиото, телевизията и киното?

Като млад журналист Нийл Геймън получава пълен достъп до живота, писмата, непубликуваните откъси и архиви на Адамс и става свидетел на процеса му на писане, на несигурността и предизвикателствата, разочарованията и триумфите. След което успява да превърне съдбата на писателя Адамс в самостоятелна фантастична и забавна история в духа на една от най-успешните поредици на всички времена.

Дори Дъглас Адамс потвърждава: "Всичко в тази книга е унищожително вярно – с изключение на дреболиите, които не са". В тази книга почитателите му ще открият много неразказвани истории и анекдоти за творбите му, заедно с оригиналния синопсис на радиосериала, различни планове за развитието на историите и окончателния вариант на "Как да напуснем планетата", все по-важна информация при всичко случващо се наоколо.

Простираща се до момента, в който той си взима сбогом с нашата планета, "Без паника" е историята на една забележителна книга, превърнала се в истински културен феномен. Историята на неочаквани срещи и също толкова неочакван успех, който променя световната литература – и не само – завинаги.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама