Как да помогнете на свръхчувствителното дете


Как да помогнете на свръхчувствителното дете
Снимка: iStock/Guliver

Срамежливи и раними, свръхчувствителните деца са истинско предизвикателство за всеки родител. Можем ли да помогнем на малчуганите да се справят с емоциите си и да се впишат добре в обкръжаващия ги свят? Между 15 и 20 процента от децата са свръхчувствителни и често биват определяни като стеснителни, интровертни, капризни или претенциозни. Истината обаче е съвсем различна. Книгата "Свръхчувствителните деца" ще покаже на родителите не само предизвикателствата, пред които се изправя тяхното свръхчувствително дете, но и неговите предимства. Ще им подскаже как да се справят в различни ситуации, кога да отстъпят и как да се погрижат детето им да получи правилно отношение в училище.

За свръхчувствителните деца е важно да бъдат разбирани, за да избегнат обичайните капани на срамежливостта и затварянето в себе си, в които много подрастващи попадат.

46 ФРАЗИ, С КОИТО МОЖЕ ДА УСПОКОИТЕ ДЕТЕТО

Книгата разглежда различните етапи от развитието на свръхчувствителното дете – отглеждане на бебето, ранно детство, предучилищна възраст и юношество… Тук родителите ще открият ценна информация за свръхчувствителността, както и практически напътствия как да се справят децата с прекомерните емоции и да постигнат психическа устойчивост. Нещо повече: ще узнаят как да помогнат на децата да развият талантите и преимуществата, които изострената чувствителност носи. Свръхчувствителността в крайна сметка се оказва чуден дар!

За автора

Д-р Илейн Н. Арън започва да изучава чувствителността на сетивното възприятие още през 1992 г. и освен на научни статии по темата, тя е авторка и на книгите Свръхчувствителното дете, Влюбеният свръхчувствителен човек, Наръчник на свръхчувствителния човек и Недооцененият аз. Известна е и със своите проучвания в областта на интимните връзки, които прави заедно със съпруга си Арт Арън. Д-р Арън е завършила института по психология "Юнг" в Сан Франциско. Тя работи като психотерапевт в Района на залива и освен това води публични и професионални семинари. Повече информация за нея и нейния тримесечен бюлетин Зона на комфорта може да намерите на hsperson.com.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама