"Книга за семейно четене“ събира 9 истории с деца, написани от Чехов


"Книга за семейно четене“ събира  9 истории с деца, написани от Чехов
Снимка: изд. Рижко

Излезе „Книга за семейно четене. Девет истории с деца“ от големия майстор на късия разказ Антон Чехов.

Корицата и илюстрациите са дело на талантливата художничка Неда Ангелова, а преводите са на утвърдени имена в българската литература. 

„Книга за семейно четене“ съдържа девет истории със и за деца от писателя хуманист Антон Чехов. Руският класик е прочут като майстор на късата проза и новатор в драматургията, а тук блести в по-слабо известна, но отново ярка светлина – на тънък познавач на детската душевност; на онова, което вълнува, което затрогва и дори тревожи сърцата на най-малките.

Новият сборник, в който са поместени преводи на София Бранц, Рачо Стоянов, Николай Тодоров, Желязка Купенова, Ангел Каралийчев и Христо Радевски, съдържа разкази, които са весели и смешни, понякога и малко тъжни; изпълнени с храбри деца с добри сърца, но и с дръзки малчугани, които хич не са за пример!

Сред вълшебните илюстрации на младата Неда Ангелова читателите потъват неусетно из забавен ребус с едно, ама много сложно име, вадят налим (какво пък ще да е това причудливо създание?), преследват ги (или пък те нея) прегладняла вълчица, дори може да се впуснат в малко хазарт (но по детски!).

Историите са разнообразни със своите сюжети и послания, но дават и поглед към цялостния светоглед на Чехов. Това предлага изданието с изтънчен нюх към езика и стойностното в литературата, отпечатано по най-високите стандарти в книгоиздаването, за да се превърне в перфектния подарък за предстоящия Първи учебен ден на 15-и септември.

С художествени бисери като „Дечурлига“, „Албум“, „Зло момче“ и „Конска фамилия“ Антон Чехов напомня за пореден път защо е сред най-любимите и въздействащи автори в литературата изобщо. А „Книга за семейно четене“ кани читателите от всяка възраст на чудно пътешествие из неговото необятно въображение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама