"Коко Шанел, кралицата на Париж" - историята на дръзката дизайнерка


"Коко Шанел, кралицата на Париж" - историята на дръзката дизайнерка
Снимка: изд. Кръг

"Коко Шанел, кралицата на Париж" от американската писателка Памела Бинингс Юън разказва малко известни събития от живота на иконичната дизайнерка. Романът, макар да е фикция, е базиран на действителни факти и внимателно проучване от страна на авторката. По българския превод на книгата работи Надя Баева, а корицата е същата като в оригинала.

Легендарната модна дизайнерка Коко Шанел е почитана заради своя изтънчен стил – от емблематичната малка черна рокля и късата пола до опияняващия аромат на Chanel No 5. Провокативна, както в модата, така и в личния си живот, Коко бързо се превръща в идол за силните и независими жени в Европа и отвъд океана.

"Коко Шанел, кралицата на Париж" разкрива жената зад маската на славата – нейната история с всички върхове, слабости и страсти, но и нейните тайни.

По време на Втората световна война, когато Вермахтът марширува по "Шан-з-Елизе", тя се оказва в средите на Върховното командване на Райха в хотел "Риц". Заобиколена от врага, Шанел води собствена война срещу своя бизнес партньор, за да се пребори за пълния контрол върху парфюмерийната си компания. Готова на всичко, за да постигне целите си и да спаси най-близкия си човек, тя се впуска в рискована шпионска афера, предрешила бъдещето й завинаги.

От страниците на книгата окупиран Париж оживява за сетивата чрез завладяващите детайли на описанието, а личността на Коко е изследвана в дълбочина в непрекъснато развиващата се сложност на загадъчния й характер.

Интригата в историята носи елементи на трилър, а създадената атмосфера дава на читателя обстоен поглед върху европейския елит по време на войната.

Още с излизането си през 2020-а, книгата е обявена за №1 успешно пролетно издание на Amazon Kindle в категория исторически роман.

Повече за авторката:

Памела Бинингс Юън има дългогодишна адвокатска практика в Хюстън, Тексас преди да се насочи към писателска кариера. В голямото семейство, към което принадлежи, тя е седмата, която поема по пътя на литературата. Била е президент на литературното общество Northshore в Луизиана. През 2009 г. получава наградата на президента на енорията в Сейнт Тамани за писател на годината. Памела е автор на седем романа. "Коко Шанел, кралицата на Париж" е първият от тях, преведен на български език.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама