Людмила Филипова представи новия си роман "Войната на верите“


Людмила Филипова представи новия си роман "Войната на верите“
Снимка: ПР

Людмила Филипова представи новата си книга "Войната на верите" на 19 юли 2023 г. в Регионален център за съвременно изкуство "Топлоцентрала"

"Преди седемнайсет години, когато бях на проучване за романа "Войната на буквите" в Шуменската област, няколко местни дейци ме поканиха на тайна среща, за да ми разкажат една героична история, която се предава от уста на уста цели шест века, и чака да види бял свят", сподели Людмила Филипова. "Дълги години не можех да започна романа, защото ми трябваше по-широка времена и пространствена линия. Така намесих последния кръстоносен поход и темата за богомилите, като представям тяхната истинска роля отвъд спекулациите."

Вижте още: Ето коя българска книга препоръчваме на европейците да прочетат

Писателката разкри любопитни подробности за "Войната на верите". "Много малко е засягана темата за живота на българите особено в началото на Османската империя“, заяви Людмила Филипова. "Една от изненадите в книгата е съюзникът, който намираме по време на битките с кръстоносците."

Увлекателно и дръзко романът ни превежда през изключително драматичен период от нашето минало, в който се преплитат храброст и низост, себеотрицание и ламтеж за власт и пари, славни битки и трогателни човешки съдби. И не на последно място – ражда се една красива любов, която е по-силна от религиозните догми, предразсъдъците и границите на времето и пространството.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама