Пет писма носят мъдрост през вековете в романа "Смирена" на Ина Ясипова


Пет писма носят мъдрост през вековете в романа "Смирена" на Ина Ясипова
Снимка: изд. Сиела

Ина Ясипова завладя читателите с дебютния си роман "Жива" – история с мистичен и нашепващ глас, събрала в себе си цялата тайнственост на българските обичаи и традиции. А със стремителното му продължение "Посветена" авторката пое по дирите на древното българско знание, което е скрито навсякъде около нас.

Сега писателката, живееща в Австралия, ни посвещава в ново късче от магическата си вселена с вълнуващата трета книга от поредицата – "Смирена". 

В този шеметен роман за сънищата и съдбите читателите ще научат още за предисторията на главната героиня Яна - още преди необяснимите пътища на съдбата да я отведат към калдъръмените улички на село Елици. И ще съберат още няколко важни парченца от пъзела на нейното предопределение. 

Повече за книгата

Какво бихте направили, ако отворите пощенската си кутия и измежду рекламните флаери и ненужните бележки откриете истинско писмо от миналото – адресирано до вашия адрес и дори поименно до самите вас? Написано на език, който не знаете, но въпреки това изведнъж разбирате перфектно? 

Не едно, а цели пет такива писма долитат до дома на младата Яна Асипова в Мелбърн, Австралия. Пет писма, които поставят здравия ѝ разум под въпрос и преобръщат нагласата ѝ към живота завинаги. Пет писма, които, против всякаква логика, Яна знае със сърцето си, че са съвсем истински. 

Прага, 1948 г.. Една оцеляла от Холокоста се бори да прости на хората, отнели ѝ всичко. 

Санкт Петербург, 1916 г. Една от най-талантливите руски балерини се радва на височайше внимание, което ще я обрече на мъки след Октомврийската революция. 

Стратфорд на Ейвън, 1607 г. Една разочарована съпруга е готова да разкрие истинската самоличност на най-обичания английски поет в историята. 

Село Каланджа, България, 1812 г. Една смела млада жена се зарича да отмъсти за смъртта на любовта на живота си и организира свирепа хайдушка чета само от жени. 

Рим, 68 г. Най-прочутата отровителка в историята се бори за вниманието на императорите Клавдий и Нерон, които я използват за своите собствени цели. 

Пет истории за смели жени ще проехтят в душата на Яна, ще прескочат столетия и континенти, разказвайки романтична история за силата на човешкия дух, в която сънищата се преплитат с реалността, а животът се превръща в чудо.

Проникновен и мъдър, изпълнен с отгласи от вековете и вълнуващи приключения, "Смирена" на Ина Ясипова е вдъхновяващ роман, който ни припомня, че пътят към истината е дълъг, но никога не отвежда в задънена улица. И единственият начин да открием истинското си предопределение на този свят е да отворим съзнанието си и да го последваме…

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама