"Писмата на Джеф Безос" разкрива тайните на най-богатия човек


"Писмата на Джеф Безос" разкрива тайните на най-богатия човек
Снимка: изд. Кръг

Професионалният лектор и консултант Стив Андерсън предоставя най-добрия външен поглед върху вътрешността на бизнеса и философията на Amazon. В книгата си "Писмата на Джеф Безос" той анализира всяко от годишните писма на най-богатия човек в света до акционерите на най-бързо развиващата се компания и извлича 14 основни принципа на растеж, упражнявани в Amazon. Това полезно четиво излиза на български с логото на издателство "Кръг" в превода на Бистра Георгиева и с корица от Наталия Чайкина.

Андерсън изследва всички 21 писма, писани от Джеф Безос до собствениците на акции в Amazon от 1997-а до 2018 година. Той анализира и обработва информацията в тях на базата на собствения си опит като експерт по технологии и управление на риска и проследява развитието на компанията, която печели първите си 100 милиарда за рекордно кратко време.

"Представете си, че основателят и изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос ви е бизнес ментор. Четенето на тази книга се доближава до това Джеф Безос да ти е бизнес ментор", пише в предговора на книгата небезизвестният Майкъл Хаят (автор на "Твоята най-силна година" и "Свободен да се фокусираш").

Експертът разделя 14-те принципа в 4 "цикъла на растеж": тестване, изграждане, ускоряване и увеличаване на мащаба. Според него всеки от тях би могъл да бъде приложен към абсолютно всеки тип бизнес: технологична компания, пицария или неправителствена организация – напълно безплатно.

В книгата Андерсън отделя специално внимание на риска като водещ фактор в успеха на Amazon. Той подчертава, че рискът е инвестиция и растежът е невъзможен, ако не се поемат рискове. Дори ако те не се отплатят, провалът е добра възможност да научиш уроците си и никога не е "краят на света". Както Безос казва в едно от писмата: "И какво, ако сгрешите?".

"Писмата на Джеф Безос" е книга за всеки, който е превърнал амбицията си за развитие в начин на живот, за хора, които отказват да се задоволят с малко. А когато става въпрос за бизнес, това е ключова черта на характера.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама