"Прекършени криле" - за силата да простиш въпреки белезите


"Прекършени криле" - за силата да простиш въпреки белезите
Снимка: изд. Сиела

Две години след епичния разказ за любовта и изцелението "Тайната на разказвачката на истории" у нас излиза нова докосваща история от обичаната писателка от индийски произход Седжал Бадани. "Прекършени криле" е дебютният ѝ роман, който спечели одобрението на критиката и читателите и се нареди сред финалистите на наградата Goodreads Choice Awards в категория "Съвременна проза" през 2015 г. 

Болезнен в своята откровеност, романът разказва смайваща притча за бремето на срама и тайните, ръждясалите вериги на миналото, скритото насилие, както и за освобождаващата сила на думите, в които се крие обещание за така мечтаната истина. 

След като разбира, че баща ѝ е изпаднал в кома, американската фотографка от индийски произход Соня неохотно се завръща при семейството, което отдавна е напуснала. Свикнала да живее в бягство, далеч от всякакви връзки, тя не е готова отново да се срещне с майка си и двете си сестри и да отвори кутията със спомени, които така грижливо е държала заключени. 

Когато четирите жени се събират около болничното легло на мъжа, определял живота им толкова дълги години, съвършената фасада на семейството бързо се пропуква и под нея прозират дълбоко погребани тайни. Тайни за ужасяващо насилие, които напират да бъдат чути. Тайни, които всяка една от тях носи в сърцето си, обвити с дебелото покривало на срама. 

Стряскащи разкрития излизат наяве, докато състоянието на техния баща и съпруг се влошава, а четирите жени най-после откриват, че няма нужда да се изправят сами срещу демоните от миналото. И че заедно те могат да полетят – въпреки белезите и разбитите сърца, въпреки своите "Прекършени криле".

Поетичен и богато нюансиран, докосващ и безкомпромисен, дебютният роман на Седжал Бадани елегантно представя сблъсъка на индийската култура и традиции с американското общество и неговите ценности. 

Брилянтно разказана през отделните гледни точки на четирите героини, "Прекършени криле" рисува сърцераздирателен и реалистичен портрет на едно разбито семейство, чиито парченца могат да бъдат събрани отново единствено чрез прошката. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама