"Пътеводител на един монах към щастието" - как да приемем себе си, каквито сме


"Пътеводител на един монах към щастието" - как да приемем себе си, каквито сме
Снимка: изд. Кръг

Кой не иска да бъде щастлив? Колко от нас са наистина щастливи? И какво всъщност представлява щастието? "Пътеводител на един монах към щастието" е книга, която отговаря на всички тези въпроси с един отговор – медитация. В нея авторът, тибетският монах Гелонг Тубтен, разказва как и защо медитацията е щастие.

Много книги и всевъзможни програми за личностно развитие се опитват да ни научат как лесно и бързо, с едно щракване на пръстите, да станем щастливи. "Пътеводител на един монах към щастието" ни провокира да спрем да търсим щастието, за да намерим себе си. А там – е истинският духовен мир.

Тубтен разрушава мита, че само посветилите се на духовността личности са способни да извлекат ползи от практикуването на медитация. "Пътеводител на един монах към щастието" разкрива, както философията зад медитативните практики, така и съвсем лесни за следване упражнения, които да ни помогнат да "разберем" процеса.

"Медитацията не е като да отидеш на спа: това е начин да влезем в контакт със същността си, да се превърнем в хората, които наистина сме. Осъзнатостта е начин да приложим това към всяка ситуация", казва самият Тубтен.

Той е един от пионерите в световното движение за осъзнатост. Според него точно тя е ключът към успешната медитация. А в книгата е отделено сериозно внимание, за да бъде обяснена осъзнатостта като понятие.

***

Гелонг Тубтен е будистки монах, учител по медитация и писател от Великобритания. Завършва Оксфордския университет и за кратко работи като актьор в Лондон и Ню Йорк. На 21-годишна възраст преживява огромен стрес и това го тласка към решението да влезе в манастир. Ръкоположен е за будистки монах през 1993-та. Носител е на титлата "Гелонг", която означава "старши монах". Прекарал е години в изолация и медитация, за да стигне до момента, в който синтезирано и на лесно достъпен език предава наученото на света. Един от начините, които избира, е написването на "Пътеводител на един монах към щастието". Тубтен специализира в преподаването на медитация в корпоративна среда – международни компании, болници, училища, университети, затвори и консултативни центрове из целия свят. Сред големите му клиенти са Facebook, Google, LinkedIn, Lloyds Bank и Deutsche Bank.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама