Стартира акция за книгодаряване


Стартира акция за книгодаряване
Снимка: iStock/Guliver

Асоциация "Българска книга" отбелязва Международния ден на даряването на книги 14 февруари с призив към компаниите и частните лица да дарят книги. Кампанията под наслов "Дари книга, подари любов" е още един повод да подарим книга на институциите, които се грижат за духовното ни израстване и образование, съхраняват книгата като ценност и озаряват със знания, а именно - училища, библиотеки, читалища.

Международният ден на даряването на книги или International Book Giving Day, се чества за пръв път през 2012 година. Към момента 44 държави подкрепят инициативата, сред които Франция, Индия, Бразилия, Дания, Германия, Египет, Канада, Мексико, Унгария и България.

В България Международният ден на книгодаряването (International Book Giving Day) се отбелязва за пети пореден път. Асоциация "Българска книга" се присъединява към идеята на издателска къща "Кибеа", която първа поде инициативата за българско участие в световния празник. Традиционно благотворителната кампания ще продължи през целия февруари и събраните книги ще бъдат изпратени в библиотеки и читалища – там, където книгата е на почит. Приемат се книги за читатели от всички възрасти в добър търговски вид, издадени не по-рано от 2016 година.

Пунктовете за приемане на книги в София са:

Книжарница "Кибеа" - ул. "Хан Крум" № 15

Книжарница "Рибка" – ул. "6-и септември" № 37

Акция "Книгодаряване" на Асоциация "Българска книга" е естествено продължение на кампанията "Купи 1 книга”, която стартира през април 2019 година с цел да подпомогне книгата във време на пандемия, да я съхрани като ценност и да гарантира нейното бъдеще.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама