Своенравните деца се завръщат в книгата "В небивал сън"


Своенравните деца се завръщат в книгата "В небивал сън"
Снимка: изд. Кръг

Феновете на любимата фентъзи поредица "Своенравните деца" могат да отворят още една врата, която да ги отведе в невиждан свят на магия и мечти. След зашеметяващия успех на първите три книги идва ред на "В небивал сън" – четвъртата част от серията на популярната американска писателка Шонин Макгуайър, която изкусно преплита съдбите на героите си в приказни сюжети, изтъкани от приключения, фантазии и търсене на свободата. Романът отново е в превод на талантливата Майре Буюклиева, а забележителната корица и този път е дело на Стоян Атанасов от Kontur Creative.

"В небивал сън" разказва историята на Катрин, никога Кат, Кити или Кати, винаги Катрин Лънди – сериозно и отегчено от света дете. Лънди, която вече сме срещали в първа част от поредицата "Всяко сърце е врата", предпочита да учи и да мечтае, отколкото да преследва идеала на обществото за развитието на една достойна млада дама, която трябва да се превърне в перфектна домакиня с приемлива професия, красив съпруг и няколко спретнати деца. Дори семейството на Лънди е забележително с липсата си на забележителност.

Лънди сякаш примирена приема съдбата си, когато случайно или не, намира врата към различен свят – основан на логика и разум – свят със свои правила, където всеки има правото на избор. Тя мисли, че е открила рая, истинския си дом, но на Гоблинския пазар всичко си има справедлива цена. Ще успее ли своенравното момиче да я плати?

Американката Макгуайър твори с размах в порталния жанр, където героите преминават през вълшебни портали в чужди, магически светове. Тя създава поредицата си с въображение, достойно за възхищение. Сюжетите и героите са изградени с финес, а посланията ѝ впечатляват с дълбочината си.

"Да си дете, означава да си гост от друг свят, който се придвижва с усилие из блатото на странните правила на настоящия, където горе винаги е горе дори когато би било по-логично да е долу, отзад или отстрани."

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама