Тайната на разказвачката на истори


Тайната на разказвачката на истори
Снимка: Сиела

"Тайната на разказвачката на истории" от бестселъровата авторка от индийски произход Седжал Бадани понася читателя в епичен разказ за непримиримата сила на мечтите и изцелението.

Посветен на красотата на думите и тяхната сила като същински пир за сетивата, романът прославя човечността, разбирането към другия и значението на мечтите както в миналото, така и в днешни дни.

Джая, млада журналистка от Ню Йорк, знае добре, че семейството ѝ произхожда от Индия, но чувства корените си безкрайно далечни, почти откъснати. Като единствено дете на индийски имигранти, тя никога не е успявала да прекоси моста между себе си и майка си.

Младата жена отчаяно иска свое собствено дете, но след третото помятане двамата със съпруга ѝ се разделят, неспособни да понесат мъката. В този момент пристига писмо от Индия – дядо ѝ е на смъртното си ложе и иска да даде прощален подарък на майка ѝ. Но майка ѝ не желае да се върне обратно на мястото, което някога ѝ е причинило незнайна болка, болка, за която никога не е говорила пред дъщеря си. Затова Джая заема нейното място с надеждата да намери отговорите за собствените си терзания.

Този нов свят е красив, вълнуващ и екзотичен. Джая започва да разплита връзките на кръвта и традицията, които я доближават до същината му. В самата му сърцевина обаче се крие и мрак – мрак, който младата жена опознава през очите на баба си Амиша. Необикновена жена, която никога не се е подчинявала на ограниченията, докато те не я пречупват, Амиша е истинска разказвачка на истории. Думите ѝ прелитат от 30-те години до днешни дни и рисуват портрет на няколко поколения, на ролята на жените в обществото и на една тайна, забранена любов, която раздира времето.

Казват, че домът е там, където е сърцето ти. В "Тайната на разказвачката на истории" Седжал Бадани възпява силата на словото да руши стени и да съгражда бариери, през историите на две жени с различен път към свободата. Романът пренася читателя в друго време и място, през ограниченията на строгото патриархално общество и мрачното сърце на колониална Индия към думите, силата и любовта на няколко необикновени герои.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама