"Тайната на Шанел" преплита буен романс и заплетена интрига


"Тайната на Шанел" преплита буен романс и заплетена интрига
Снимка: изд. Сиела

Дръзка, противоречива и най-вече изумително приспособима – една от най-фамозните дами на модния свят, променила не само начина на обличане, но и на мислене на съвременната жена – оживява във вълнуващия исторически роман "Тайната на Шанел" от бестселъровата писателка Лорна Кук.

140 години след рождението ѝ превърналата се в емблема на елегантността и стила дизайнерка се разкрива сред страниците на този ослепителен роман, който преплита действителни събития, буен романс и заплетена интрига. Защото някъде там, сред пищните коридори на хотел "Риц" в Париж, все още се крие "Тайната на Шанел"…

В окупиран Париж през 1941 г. съдбата на младата Адел не би могла да бъде по-различна от тази на хиляди други гладуващи по улиците. Докато щастлива случайност не я превръща в асистентка на емблематичната Коко Шанел. Позицията е колкото престижна, толкова и предизвикателна – защото мадмоазел Шанел живее в парижкия хотел "Риц" сред високопоставени нацистки офицери. Само една погрешна дума там може да струва всичко, особено когато в историята се прокрадва и усмихнатият и безстрашен американски лекар Тео, който помага на Съпротивата.

Десетилетия по-късно Клои, внучката на Адел, съдбовно се озовава в Париж, за да открие повече за младостта на баба си. Единственото, което знае, е, че тя е работила за Шанел. А случайна разпродажба на антики в легендарния хотел „Риц“ ще я срещне с дръзкия Етиен и ще извади наяве тайни от собствената ѝ семейна история. Двамата постепенно ще открият многопластов, съблазнителен свят, населяван от пилоти, шпиони, модни икони, любов, разочарование и тайни. А може би и любовта…

Лорна Кук успява по докосващ начин да преплете две времеви линии, реални исторически факти с фикция, за да създаде провокативна и поглъщаща история, разгръщаща своята фабула от окупираната френска столица през Мадрид, та чак до Берлин.

Наситена с неочаквани обрати, "Тайната на Шанел" разкрива мрачната красота на онзи Париж, окован във властта на нацистките окупатори. Базирана на исторически събития, нежна и тъжна, тази книга остава с читателя дълго след отгръщането на последната страница.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама