В "Буркан със сърца" истината е заровена в гроб от лъжи


В "Буркан със сърца" истината е заровена в гроб от лъжи
Снимка: изд. Сиела

С изкусния си психологически трилър "Малки тайни" Дженифър Хилиър дебютира на българския пазар и доказа статуса си на един от най-обещаващите млади автори в съвременния трилъров жанр.  След като облече в думи някои от най-големите страхове на всеки родител, филипино-канадската писателка се завръща у нас с още по-зловещия и разтърсващ роман "Буркан със сърца", който ѝ носи престижната Награда на Международната организация на писателите на трилъри за "Най-добър роман" през 2019 г.

"Буркан със сърца" разказва обсебващата история на трима най-добри приятели от училище: една от тях е мъртва, втората е в затвора, а третият така и не спира да преследва истината за събитията, които завинаги белязват животите им. 

Когато шестнайсетгодишната Анджела Уонг изчезва безследно, никой не подозира, че най-близката ѝ приятелка Джорджина Шоу може да бъде замесена по някакъв начин. Не и Кайзер Броуди, който е приятел и с двете момичета.

Четиринайсет години по-късно Джорджина е оставила стария си живот зад гърба си. Тя е най-младият вицепрезидент в престижна фармацевтична компания в Сиатъл и е напът да се ожени за сина на собственика на империята. 

Докато един ден в двора на дома ѝ от детството полицията не открива останките от тялото на Анджела Уонг. А една мистерия, продължила повече от десетилетие, най-после получава своята развръзка. 

Анджела е жертва на Калвин Джеймс – Удушвачa от Суийтбей. Същият Калвин Джеймс, който е убил поне още три жени. Същият Калвин Джеймс, в когото Джорджина е била лудо влюбена в училище. И заради когото младата жена ще трябва да влезе зад решетките. 

Минало и настояще зловещо се преплитат, когато още тела, убити и обезобразени по същия жесток начин като Анджела, започват да излизат наяве. А истината за събитията се оказва заровена в дълбок гроб от лъжи и тайни. 

Интензивен сюжет, сложни персонажи и болезнени спомени, които изплуват на повърхността, се преплитат в интелигентния трилър на Дженифър Хилиър, чиято неочаквана и емоционална развръзка ще разбие сърцата на почитателите на жанра. 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама