"В като Вагина" - книгата, която разбули духовете у нас


"В като Вагина" - книгата, която разбули духовете у нас
Снимка: ПР

"В като Вагина" е илюстрирана книга за момичета, но е полезна и за жени от всички възрасти. Подобно издание, изготвено изцяло от български екип в български контекст, излиза за първи път у нас.

В над 250 страници ще откриете образователна информация и практически съвети за тялото, менструацията, секса, здравето и още много. Книгата разглежда тези и други важни теми, като има за цел да запълни огромната пропаст в сексуалното образование в България и отвъд.

Всички деца в България страдат от липсата на сексуално образование – според данни, изнесени от Омбудсмана на Република България през 2017 г., едва в 10% от училищата има такива часове. "В като Вагина" се фокусира върху преживяванията на жени и момичета, защото липсата на сексуално образование се отразява по специфичен начин върху тях – България, заедно с Румъния, е на първо място по нежелана бременност в Европа при момичетата между 14 и 19 години (WHO, UNDP).

Страниците са богато илюстрирани от Борислава и Михаела Караджови, което улеснява усвояването на понякога сложната или тежка за асимилиране информация.

Автори на книгата са Светла Баева, директор "Кампании" във FineActs, и активистката Рая Раев. От години се занимават с правата на жените и стоят зад редица кампании и инициативи като "Паметни жени" – кампания за популяризиране на приноса на жените в българската история и "СуперЖените" – колекция от образователни карти за оцветяване. "Вярваме, че знанието е сила, и колкото по-добре познаваме тялото си, толкова по-подготвени ще сме за света около нас с всичките му предизвикателства.

ТУК МОЖЕ ДА Я ПРОЧЕТЕТЕ БЕЗПЛАТНО

Отвъд това, тази есен ще бъдат разпространени 1500 безплатни печатни копия в България заедно с партньорските организации loveguide.org, най-голямата онлайн платформа за сексуално образование в страната, и мрежата на Българския фонд за жените.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама