"Всички ние сме мечти“ - за смелостта да мечтаеш и ефирната красота на любовта


"Всички ние сме мечти“ - за смелостта да мечтаеш и ефирната красота на любовта
Снимка: изд. Сиела

За да намери място в сърцата на читателите, една история трябва да ги накара да мечтаят, подобно на автора, който я е писал. Симона Стоева се докосва до мечтателя у всеки един от нас с грандиозния си литературен спектакъл "Всички ние сме мечти", в който любовта, копнежът по сцената и смелостта политат в шеметен танц.

Академията е едно от най-престижните училища по изкуствата в България, където амбициите и стремежите на учениците горят с неудържим плам – безразсъдно, страстно и смело.

Когато прекрачва прага на училището, Иво е непоколебим в решението си някой ден да се нареди сред най-великите имена в киното. Но за да покори собствените си високи изисквания, той трябва напълно да се посвети на творчеството си – без да се сприятелява, без да се забърква в интриги и най-важното…без да си позволява да се влюбва.

Нора е най-обещаващата балерина в Академията, но за нея това далеч не е достатъчно. Очакванията към кариерата ѝ растат главоломно с всяка следваща година, заедно с безпорядъка, който бушува в душата ѝ. Но тя няма време да се разсейва. Балетът е истинската ѝ любов, a в крехкото ѝ сърце сякаш няма място за повече. Докато не среща Иво.

Когато пътищата им се пресичат в стаята за наказание, в момент, сякаш излязъл от страниците на филмов сценарий, всичко друго мигновено затихва. Двамата се оказват вплетени в танц от смесени сигнали и неизречени мисли и осъзнават, че те – обърканите и отдадените – си пасват идеално, като че ли са съставени от едни и същи вселенски частици.

Вихрушката от чувства помежду им заплашва да ги отдалечи от целите, които и двамата преследват толкова пламенно. И както често се случва в живота, Нора и Иво са принудени да избират. Но може ли сърцето да направи избор между любовта и изкуството? Или двамата ще се превърнат в поредната мимолетна мечта, докоснала душите им. А не сме ли всички на този свят такива?

Изящен и завладяващ, смел и проницателен, "Всички ние сме мечти" е поетично обяснение в любов към изкуството във всичките му форми.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама