10 фрази, които издават завистливите хора


10 фрази, които издават завистливите хора
Снимка: iStock/Guliver

Няма по-сложно и негативно чувство от завистта. Тя черпи енергия, ресурси от човека, намалява вибрациите. Всъщност завистта обединява такива негативни емоции като безсилие, страх, болка. Завистниците са много уязвими хора, въпреки че никой не се замисля за това. Когато човек не е доволен от успеха на друг, губи мотивация и изпада в униние, това е лошо. Завистниците не искат това, което другите имат, те искат другите да нямат нищо. Завистта не винаги е очевидна, но всъщност идентифицирането ѝ е лесно. Има маркери, които издават завистливите хора.

1. "Ако исках, и аз бих могъл да го направя."

Завистникът отрича заслугите на другите, защото му е по-лесно да мисли - цялата работа е, че не искам да постигна това.

2. "За какво са тези усилия и показност?"

Ако някое от вашите постижения предизвика такава реакция, тогава човек се опитва с всички сили да скрие, че е далеч под нивото ви.

3. "Това е общоизвестно, всеки го знае."

Няма значение какво казвате, ако чувате такава реакция, просто ви завиждат. Като правило тези изказвания звучат публично и изглеждат като обикновена обида.

ТЕЗИ 7 НЕЩА ИЗДАВАТ, ЧЕ ХОРАТА ВИ ЗАВИЖДАТ

4. "Защо всичко това ми се случва, не ми върви?"

Като правило завистниците предпочитат да вярват, че целият свят се върти около тях. Не се сещат, че събитията могат да се развият по различни начини.

5. "Завиждат ми."

Като правило прехвърлянето на собствения проблем на другите е типично поведение на завистлив човек. Когато самият човек непрекъснато завижда, той вижда същото и в другите. 

6. "Няма да разкажа, страхувам се от вашата завист."

Друга проекция на завистлив човек, който вярва, че всички около него трябва да му завиждат. Той се страхува на думи, но наистина много го иска. Ако до вас има човек, който постоянно се хвали за нещо, това е желание да се докаже.

7. "Казах ти, че нищо няма да стане."

Това е най-простият момент, който издава завистника. Ако имате провал и човекът е доволен от това, стойте далеч от него.

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ГРЯХ НА ВСЯКА ЗОДИЯ

8. "Има време да се доказвам."

Завистниците винаги са на етап състезание с когото и да било. Освен това противникът може да бъде реален или измислен.

9. "Това са глупости, виж ме мен."

Това е опит за обезценяване на вашите достойнства, нищо друго. Завистниците така искат да успеят на думи. Никога няма да получавате поздравления от такива хора.

10. "Толкова си хубава, че дори няколко излишни килограма няма да ти навредят."

Всеки саркастичен комплимент показва, че човекът ревнува. Най-добре е наоколо да има хора и унижението да става публично. Например, "Вижте колко красиво изглежда Маша, въпреки пъпката на лицето ѝ".

Всички хора рано или късно се сблъскват със завистта, добре е тези хора да са случайни и да могат да бъдат избегнати по-навреме. Много по-лошо е, когато завистливите хора са твърдо базирани във вашето обкръжение. Комуникацията с тях е токсична и може сериозно да навреди на емоционалното ви здраве. Опитайте се да сведете до минимум контакта с тях.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама