Тези 7 неща издават, че хората ви завиждат


Тези 7 неща издават, че хората ви завиждат
Снимка: iStock/Guliver

Много често завистта, която остава незабелязана или игнорирана, може да ескалира в токсично поведение, преобразявайки приятелства и връзки. Повечето хора крият тези чувства дълбоко в себе си и е наистина трудно да разберем защо някой се държи по определен начин. За щастие, все пак има няколко начина да видите предупредителните знаци.

1. Правят ви комплименти с обида

Ако ваш приятел ви завижда, той ще направи всичко възможно, за да изглежда сякаш ви подкрепя, атакувайки ви с комплименти. Но обърнете внимание на пасивно-агресивните изрази. Може да сте сменили работата си и да чуете нещо от сорта на „Това е страхотно, но е наистина странно да наемат човек без особен опит.” Или пък сте си купили жилище и последва „Изглежда страхотно, въпреки размерите.”

2. Радват се на грешките ви

Дори да става дума за грешка, която сте допуснали отдавна, или току-що сте се претърпели загуба или раздяла, вашият ревнив приятел ще бъде първият, който ще ви каже: „Казах ти.“ Всеки човек, който изпитва удоволствие от неуспеха на другия, не е човек, който заслужава времето ви.

3. Оправдават отсъствието си

Забележете дали вашият приятел се опитва да се отдръпне. Ако изведнъж станат твърде „заети“ или измислят други оправдания, за да не ви виждат. Още по-странно е, ако все пак намерят време да се виждат с другите от вашия социален кръг.

ИЗРИЧАНЕТО НА ТЕЗИ ДУМИ МОЖЕ ДА СЪСИПЕ ЖИВОТА ВИ

4. Клюкарстват по ваш адрес

Има случаи, в които дори той не разбира, че ви ревнува. Най-вероятно ще започне с чувство на „неприязън“, особено ако постигнете нещо, което той винаги е искал. Така че не се учудвайте, ако случайно чуете как всъщност не заслужавате това, което се случва в живота ви.

5. Казват ви, че имате късмет

Разбираемо е да кажете: „О, какъв късмет“, ако някой спечели от игра във фейсбук, да речем. Но е доста странно, ако това се отнася за работата или любовния ви живот.

6. Омаловажават вашите постижения

Ако имате добри новини и те започват да търсят нещо негативно, сякаш не сте го заслужили, бягайте далеч. Неща от сорта на: „Не празнувай още, все още имаме още няколко изпита до края на годината.“ не са окей.

7. Винаги искат да бъдат около вас

Докато има завистливи хора, които ще се опитат да ви избегнат, има и други, които ще се опитват да бъдат с вас всяка секунда, да копират поведението и дори стила ви на обличане.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама