10 правила, които всички кралски особи спазват


10 правила, които всички кралски особи спазват
Снимка: Getty Images/Guliver

От момента, в който за първи път гледа филм на Дисни, всяко момиченце мечтае да стане принцеса. Огромен и изящен замък, очарователен принц и кралство – нима има нещо по-страхотно от това? Животът на истинските принцеси обаче не е толкова лесен, колкото изглежда отстрани. Ето кои са най-стриктните забрани, които важат в най-известната монархия на света, Великобритания, при това за всички кралски особи, независимо от титлата.

1. Да подписват автографи

Снимките с фенове и ръкуванията са позволени, стига да не се подписват автографи. Според кралските правила всеки монарх може да постави подписа си само върху официални документи. Причината за това правило е страхът на кралица Елизабет, че някой може да фалшифицира подписите и да ги използва срещу семейството.

2. Да работят в офис

Преди брака си, Кейт Мидълтън известно време работеше за семейния бизнес на родителите си. Фирмата се занимава с доставка на стоки и организиране на събития. Но членовете на кралското семейство имат право да работят само във военните, морските или военновъздушните сили, а останалите им задължения са благотворителни.

ДНЕВНИЦИТЕ НА ПРИНЦЕСАТА: ЯПОНСКАТА КЕЙТ МИДЪЛТЪН

3. Да ядат миди или стриди

Забраната е свързана с факта, че стридите могат да причинят алергии и да станат отровни при неправилно съхранение. Следователно всички членове на кралското семейство имат вето за тези морски дарове. Между другото, тази забрана е въведена и в други монархии.

4. Да имат ярък маникюр

Цветовата гама, позволена при маникюрите, е доста оскъдна – нюд, нежно розово и френски маникюр. Ноктите трябва да са къси, разбира се.

5. Да поддържат профили в социалните медии

В кралското семейство има строга забрана за използване на социални мрежи. Това правило се прилага, тъй като личната информация може да стане публична. Има официални страници за кралските семейства в Twitter и Instagram, но те се контролират от професионалисти.

6. Да се целуват на публично място

Кралица Елизабет II счита за неуместно да изразява чувства на публично място и настоява внуците ѝ да се държат също толкова делово. Кейт и Уилям винаги спазват дистанция на публично място.

ДНЕВНИЦИТЕ НА ПРИНЦЕСАТА: ЧАРОВНАТА ВНУЧКА НА ГРЕЙС КЕЛИ

6. Да пазаруват сами

Кралските особи не могат да посещават супермаркети и други масови обекти като търговски центрове, но могат да отидат до някой бутик, макар и с охрана.

7. Да носят дрехи с пух

Независимо дали пухът е изкуствен, или истински, няма място в гардероба на човек със синя кръв. Единствено изключение е, ако животното е умряло по естествени причини, но пак няма да видите принцеса с лисича яка.

8. Да гласуват

На всички членове на кралското семейство им е забранено да гласуват или да се кандидатират за парламент. Всички монарси се задължават да спазват неутралитет и да не развалят репутацията си чрез политика.

9. Да играят "Монополи"

Според кралския протокол има забрана върху тази световноизвестна игра, тъй като се счита за порочна и безсмислена. Хубавата новина е, че хокеят не е забранен, така че Кейт му се наслаждава при всяка възможност.

10. Да пътуват със семейство

Никога няма да видите всички членове от кралското семейство да са в един самолет или в една кола. Разбира се, позволени са различни конфигурации, но в никакъв случай съпрузи и децата им.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама