11 фрази за изразяване на благодарност, без да казвате "благодаря"


11 фрази за изразяване на благодарност, без да казвате "благодаря"
Снимка: iStock

Изричането на доброто старо "благодаря" изглежда неуместно в някои ситуации. За щастие, има много други начини за изразяване на благодарност.

"Наистина го оценявам"

Нека започнем с един, който е добре познат и често използван. С него предавате дълбоко чувство на благодарност. Това означава, че сте отделили време да помислите върху действията на човека или неговата помощ и че това ви е докоснало на по-дълбоко ниво. Това е начин да кажете, че неговата помощ или доброта не са останали незабелязани или неоценени.

"Толкова мило от твоя страна"

Използвайки този израз, вие не само разпознавате действията на човека, но и неговата присъща доброта. Намеквате, че неговата щедрост и доброта са черти, които правят действията му още по-смислени.

"Ти си спасител!"

Когато кажете, че някой е "спасител", вие всъщност казвате, че той ви е спасил от предизвикателна или потенциално ужасна ситуация. Това е начин да покажете огромна благодарност и вие абсолютно трябва да подчертаете значителното въздействие, което неговата помощ е оказала върху вас.

"Ти си източник на вдъхновение"

Когато казвате, че някой е бил източник на вдъхновение, вие признавате неговото положително влияние върху живота ви и посочвате, че действията му са ви мотивирали и издигнали.

"Не можех да поискам повече"

Когато изричате това, вие им казвате, че техните действия, думи или принос надминават вашите очаквания. Вие сте възхитени и благодарни за това, което са направили. Те са сторили всичко възможно, за да ви помогнат, научат или вдъхновят и вие сте им задължени.

"Толкова съм щастлива да те имам в живота си"

Бихте казали това на някой ваш близък, нали? Едно просто благодаря няма да е достатъчно, защото искате думите ви да имат по-голяма тежест. Позволявате им да разберат, че имате късмет и сте щастливи да ги имате до себе си. Отразява чувство на благодарност за тяхното присъствие и общуване.

"Не мога да опиша колко съм благодарен"

Когато някой направи повече от всичко за вас, когато това наистина има значение, просто няма думи, които да опишат вашата благодарност. С тази фраза вие заявявате точно това, че думите сами по себе си не могат да уловят дълбочината на вашата признателност. Това означава, че вашата благодарност надхвърля това, което езикът може да изрази, и че сте искрено трогнати от техните действия.

"Ти беше моята скала"

С този израз вие им давате да разберат колко солидна и надеждна подкрепа са били, което предполага, че са били постоянни в своята помощ.

"Ти ми беше от голяма помощ"

Казвайки това, вие признавате значителния принос и помощ на човека. Това предполага, че неговата подкрепа или помощ е направила значителна разлика във вашата ситуация. Този израз също е широко използван и наистина не можете да сбъркате с него.

"Длъжник съм ти"

Друг общ израз, който предполага, че се чувствате задължени на човека по положителен начин. Той ви е помогнал толкова много, че искате да му се отплатите един ден.

Вие също така наблягате на чувството за взаимно доверие и другарство. Имаме предвид, че малко неща в живота са по-добри от това да имате някой, който да ви помага винаги, когато имате нужда, и обратното.

"Толкова съм щастлив, че те имам"

С този забележителен израз вие не само изразявате благодарност, но и подчертавате стойността на човека в живота ви. Предполагате, че да го имате наоколо е щастливо и обогатяващо преживяване за вас и вие силно го цените.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама