3 стъпки към успеха: Как да повярвате в своя потенциал?


3 стъпки към успеха: Как да повярвате в своя потенциал?
Снимка: iStock/Guliver

Всеки може да постигне успех - психолозите не спират да ни повтарят това и на това са посветени специални обучения за личностно израстване. Но по някаква причина хората продължават да не правят нищо, вярвайки, че все още няма да успеят.

Причината се крие във факта, че те не знаят на какво всъщност са способни и не се стремят към самореализация. Как да разберете потенциала си?

Каква е стойността?

Стойността е това, което е наистина важно, това е ползата, която можете да донесете не само на себе си, но и на другите. Всеки човек, който живее на тази земя, има своя собствена стойност, но може дори да не подозира за това.

Обстоятелствата, в които се озоваваме, често пречат на саморазвитието. Съвременният човек е изправен пред много проблеми, решаването на които изисква много време и усилия. Затова е важно да не криете стойността си под страх, притеснения, излишни мисли. Отървете се от негативната енергия, презаредете се с положителна, разберете, че ще успеете да се справите с всякакви трудности и продължете напред.

Освободете се от съмненията

Нищо не е невъзможно. Ако разбирате каква е вашата стойност, можете да постигнете много. Помнете, че вие не дължите нищо на никого, така че забравете за това, което ви говорят непознати. Искате ли да започнете собствен бизнес? Стремете се към това, като не обръщате внимание какво мислят другите. Имате ли желание да напуснете работа, която не носи желания доход и да опитате в друга област? Пуснете съмненията: самата поява на такава мисъл сигнализира, че е време да промените нещо.

Можете да станете това, което искате да бъдете. Единственото, което има значение, е твърдостта при вземането на решения. Само в този случай ще получите спокойствие и чувството ви за самоувереност ще се засили.

В КОИ ЧАСОВЕ Е ДОБРЕ ДА ПИЕТЕ КАФЕ?

Контролирайте щастието си

Когато спрете да бъдете зависими от мнението на другите хора и изхвърлете ненужните задължения от раменете си, ще се почувствате по-щастливи от всякога и ще започнете да правите това, което ви носи радост.

Радостта повишава самочувствието. Можете да се радвате само когато спрете да живеете по начина, по който сте свикнали.

Слушайте само себе си

След като спрете да обръщате внимание на мнението на другите, предразсъдъците и социалните принципи, които противоречат на вашия светоглед и започнете да следвате собственото си щастие, ще продължите да се съмнявате в собствената си стойност. Това е нормално.

Съмненията възникват, когато мислите за нещата, които трябва да се направят. Не се занимавайте с всичко наведнъж. Действайте премерено и последователно. Всяка решена задача ще ви накара да се чувствате доволни. Ще разберете, че можете да спечелите.

Процесът на признаване на собствената стойност е доста дълъг. Особено трудно е да спрете да възприемате себе си такъв, какъвто сте и да започнете да се превръщате в този, който искате да сте. Поставете си такава задача. Рано или късно ще изживеете друг живот, пълен с радост и нови положителни емоции.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


 • Тези зодии ще имат невиждан късмет през...
  Тези зодии ще имат невиждан късмет през втората половина на 2022

  Представителите на тези 4 зодии ще имат повече късмет от останалите през втората половина на 2022 година. Те ще станат истински галеници на съдбата и ще усетят това във всяка една сфера на живота си. Овен  Овенът ще стане любимец на съдбата след юни. Той ще получи възможности за придобиване на богатство,...

 • Късметче за всяка зодия за 22 юни...
  Късметче за всяка зодия за 22 юни

  Овен Стара любов ще се завърне в живота ви и ще ви върне вярата в хората и това, че те се променят истински. Телец Заслужавате всичко хубаво под слънцето и ще го получите. Близнаци Очаква ви любовна магия незабравима. Любовно пожелание за 22 юни според зодията Рак Нова кола, за която...

 • Хороскоп за днес, 23 юни...
  Хороскоп за днес, 23 юни

  Овен През тази ден ще имате сили за изключителни подвизи. Сега е моментът да заложите бъдещето на големи дела и грандиозни планове. Телец  Денят е подходящ за работа и бизнес - бъдете активни, преследвайте целите си. Продължете започнатото, но отложете преговорите за по-сложните проекти. Близнаци Днес...

 • Зодиите, които ще имат много ПАРИ през...
  Зодиите, които ще имат много ПАРИ през юли

  Лятото е любим сезон на малки и големи. Това е времето, когато хората се отдават на почивки, екскурзии и много забавления. Именно затова, често парите не стигат и в един момент се чудим къде е отишла заплатата. За някои зодиакални знака, обаче, това няма да е проблем. Те могат да направят своите смели...

 • Хороскоп за днес, 22 юни...
  Хороскоп за днес, 22 юни

  Овен Това е ден за промени. Всяко преместване на мебелите или дребни ремонти ще протекат без да ги усетите и ще донесат още уют в дома ви. Телец Това е ден, в който да внимавате какво говорите. В никакъв случай не лъжете. Ако искате да постигнете нещо, вярвайте в силата на думите и ги използвайте правилно. Късметче...

 • Късметче за всяка зодия за 23 юни...
  Късметче за всяка зодия за 23 юни

  Овен Оставете сърцето ви да ви води днес, то няма да сбърка правилната посока. Телец Очаква ви пътуване, изпълнено с приключения. Близнаци Днес ще сте звездата на работа. Зодиите, които ще имат много ПАРИ през юли Рак Днес е ден за мечти. Какво си пожелаете, ще се сбъдне. Лъв Очаквайте...

виж всички виж всички
Реклама
Реклама