3 зловещи места в България, от които ще ви побият тръпки


3 зловещи места в България, от които ще ви побият тръпки
Снимка: iStock

Знаете ли, че в цял свят има хора, търсачи на силни усещания, които обикалят изоставени сгради с призрачни истории? Е, днес ще ви запознаем с 3 доста славни постройки, при това в България. Само че говорим за онази слава, от която ви побиват тръпки. Ето и каква е зловещата история, която стои зад тези сгради. 

Вижте още: Хелоуински идеи за празничен грим

1. Силистра и изоставената болница, пълна със страховити тайни

В централната част на Силистра, в сърцето на града една мрачна сграда крие своите тайни и страшни истории – изоставена болница, за която се разказват зловещи истории за деца-призраци, бродещи из коридорите, и за трима починали при странни обстоятелства бездомни, открити именно в пустите стаи на тази болница. Прокоба, страшна тайна или нещо друго се крие зад рушащите се стени на изоставената болница? Не знаем. Но тя нарежда Силистра в топ 3 на призрачните градове в България.

2. Варна и ветеринарната лечебница на ужасите

Макар самата Варна да е далеч от прозвището „призрачен град“, във Варненско може да се натъкнете на място, което изглежда като декор на филм на ужасите – стара ветеринарна лечебница, която не функционира много отдавна, но в която все още се търкалят скалпели и оборудване от някогашната дейност. Най-зловещи са експонатите, онагледяващи мутации при животните, които със сигурност ще накарат кръвта ви да замръзне, дори да имате представа, че са там и какво представляват.

3. Призрачният град край Царево

Курортите ни не са пощадени от попадането им в класацията на призрачните градове в България. Комплекс до Царево с размерите на малък град се превръща в поредното призрачно място на територията на България, тъй като е недовършен и недостроен. Десетки блокове пустеят, а гледката на сивия груб бетон и рушащи се фасади е зловеща и плашеща. Тук страховита история от миналото няма, има имоти, закупени на зелено и излъгани собственици, но това не прави сградите, които може да откриете в призрачния град край Царево по-приятни за гледане.

Призрачни градове има не само в България, но и в почти всяка държава в Европа и по света. Част от тези градове са напуснати заради авария, като тази в Чернобил, други са обезлюдени поради война, заразна болест или бедствие, но общото между всички призрачни градове са зловещата тишина, призрачният вид, погубените мечти и страшните истории и тайни, скрити зад стените на рушащите се сградите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама