Защо на Хелоуин се дават бонбони на децата


Защо на Хелоуин се дават бонбони на децата
Снимка: iStock/Guliver

Що се отнася до традициите на Хелоуин, обличането в костюми и лакомствата в квартала са сред най-популярните. Но замисляли ли сте се защо раздаваме бонбони на малките призраци и духове, които се появяват на входните ни врати? Традицията всъщност датира едва от началото на 20 век.

Вижте още: 4 груби грешки при дълбаенето на тиква за декорация

До 30-те години на 20-ти Хелоуин до голяма степен е бил за младите мъже шегаджии -бонбони под формата главно на захаросани зърна, малки захарни пелети или карамелчета са се предлагали на партита, но това не е била особена особено важна част от празник. Няколко години по-късно, „пакостливият“ празник се премества от селските райони в градовете, където става много разрушителен и струва милиони щети. Вместо просто да забранят напълно празника (което са направили някои градове), граждански групи измислили идеята на децата да се дават лакомства. Това проработило и през 1936 било първото споменаване на "пакост или лакомство" в национално списание.

Оригиналните лакомства на Хелоуин са били домашно приготвени, като понички и пуканки. След това, когато Съединените щати били ангажирани във Втората световна война, захарта била ограничена, което сложило пауза на празника. След войната се завърнал с пълна сила. Компаниите за бонбони разбрали, че домакините предпочитат да раздават предварително опаковани лакомства, отколкото да прекарват цял ден в кухните си в готвене, така че бонбоните добили голяма популярност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама