4 изпитани трика за невероятни пържени филийки


4 изпитани трика за невероятни пържени филийки
Снимка: iStock/Guliver

Пържените филийки са традиционна закуска в цял свят, макар често да смятаме, че имат български патент. Всъщност, най-популярни са под името „френски тост”. И макар да са много лесни за приготвяне, има няколко тънкости, които биха променили „правилата на играта” и да направят наистина огромна разлика.

1. Добавяйте мляко

Искате ли пухкави, въздушни и леки филийки? Тогава задължително добавете прясно мляко към разбитите яйца.

2. Използвайте масло

Маслото променя аромата и текстурата на самите пържени филийки. Най-добре пържете в 50/50 олио и масло, защото маслото има реален шанс да загори, ако го използвате самостоятелно. Друг вариант е и кокосово масло, благодарение на което свежият тропически аромат ще изпълни кухнята ви на закуска.

Вижте още: Ето как правилно да изхвърлите старата мазнина от тигана

3. Заложете на по-сух хляб

Истината е, че пресният и мек хляб не е най-доброто решение, защото се напоява много бързо и в един момент филийките са пред разпад, а след ваденето от тигана приличат на малки омлети.

Вижте още: Добавете тази съставка към тестото и печивото ще е меко 3 дни

4. Попийте с кухненска хартия

За да не бъдат филийките ви плувнали в мазнина, отцедете ги веднага след изваждане от тигана върху дебел пласт кухненска хартия. Не търкайте и не потупвайки, за да не се разкъса хартията и да останат неприятни власинки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама