4 места, където никога НЕ трябва да зареждате телефона си


4 места, където никога НЕ трябва да зареждате телефона си
Снимка: iStock

Никой не харесва, когато телефонът му се изтощи, когато сте далеч от дома. Обществените станции за зареждане може да изглеждат като добре дошло решение, но използването им може да ви създаде проблеми. Защо? "Тези станции за зареждане и USB устройства могат лесно да бъдат модифицирани, за да дадат на престъпниците достъп до вашия телефон, включително инсталиране на софтуер на телефона", казва Джеймс Гьопел, професор по киберсигурност в университета Drexel.

Ето къде никога не трябва да използвате обществен USB порт за зареждане на телефона си

Летища/гари

Летищата разполагат със станции за зареждане и места, където можете да оставите телефона си, за да се зареди. Но доверяването на непознати устройства е мястото, където се крие опасността. "Обикновено местата, където хората не мислят за тази сигурност на своите устройства или може би бързат, са местата, където престъпниците биха отишли и организирали този вид атаки", казва Джейсън Гласбърг, управляващ директор на Casaba Security. Но ако носите собствен щепсел и кабел, вие сте сигурни, че няма да станете жертва.

Автомобили под наем

Можете да намерите обществени USB портове за зареждане навсякъде в наши дни, включително коли под наем. Но вместо да използвате обществения USB порт, се препоръчва да използвате адаптер с електрически контакт и да инвестирате в преносимо зарядно устройство.

Вижте още: Най-добрият начин да заредите устройствата си, удължавайки живота на батерията

Туристически атракции

Когато телефонът ви се повреди по време на семейна ваканция, може да бъде изкушаващо да го включите в някой от обществените павилиони на много туристически атракции. Това не само може да компрометира вашето устройство, но някой може дори дистанционно да успее да включи вашата камера или микрофон.

Молове

Много е вероятно да имате проблеми, ако използвате обществено зарядно в търговския център, за да заредите устройството си. USB хъбът за зареждане може да се свързва с вашия телефон и да изпраща вашия списък с контакти, имейли и текстови съобщения, гласова поща, снимки и видеоклипове. Може също така да копира пароли, банкови данни, лични контакти и други данни, съхранявани на вашия телефон. Този публичен USB хъб може дори да прехвърли програми, като злонамерен софтуер на вашия телефон.

Вижте още: Ето какво става с тялото ви, когато спите с телефон до вас

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама