4 начина да се справите с махмурлука БЕЗ хапчета


4 начина да се справите с махмурлука БЕЗ хапчета
Снимка: iStock

Главоболие, гадене, световъртеж и коремна болка са само част от неприятните симптоми, свързани с прекомерната консумация на алкохол. На сутринта в главата ви има само една мисъл - защо няма магическо средство, което моментално да заличи махмурлука.

Проблемът с намирането на лек е, че алкохолът засяга много процеси в тялото. Дехидратацията, ниската кръвна захар и изчерпването на ресурсите са само част от оплакванията след препиване.

Когато се борите с махмурлук, е важно да обърнете внимание на всички основни симптоми. Дехидратацията, ниската кръвна захар, недохранването и лошото храносмилане изискват различни лечения. За най-добри резултати използвайте следните домашни средства за махмурлук.

1. Магнезий

Приемът на 400 mg магнезий може да помогне за облекчаване на налягането и болката. Ако редовно пиете алкохол или имате диабет, вероятно страдате от дефицит на този минерал. В случая вземете 400 mg магнезий преди лягане и след това още една доза, когато се събудите, за да предотвратите главоболието.

2. Лимон и минерална вода

Дехидратацията се дължи на прекомерно производство на урина и евентуалното повръщане. За да избегнете обезводняване е необходимо да пиете много течности. Проучванията показват, че подкиселената или минералната вода се консумира по-лесно от обикновената вода. Тя също така намалява гаденето и съдейства за справяне с лошото храносмилане. Минералната вода, която е с високо съдържание на електролити, включително калий, помага на тялото да се възстанови след пиене на твърде много алкохол.

3. Джинджифилов чай

Пийте чай от джинджифил, подсладен с мед, за да успокоите стомаха си и да избегнете повръщане. Освен че подобрява храносмилането, той може да помогне за стабилизиране на нивата на кръвната захар в резултат от консумацията на алкохол и лоша диета.

4.Яйца

Консумацията на яйца за закуска може да помогне на тялото да се възстанови от въздействието на алкохола. Те съдържат L-цистеин - аминокиселина, която е отговорна за разграждането на токсините и освобождаването им. Яйцата са отличен източник на протеин и ще ви помогнат да възстановите енергийните си запаси.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама