4 неща, които влияят негативно на богатството


4 неща, които влияят негативно на богатството
Снимка: iStock/Guliver

Знаете ли, че съществува такова нещо като психология на бедността. Хората често правят неща, които са насочени към лишаване на доходи, но дори не го осъзнават. Какво може да се направи, за да се отървем от този „синдром“?

Говорим за психологически нагласи, които човек налага върху себе си. Нещо повече, често той свиква толкова с позицията си, че прави глупави грешки във връзка с финансите. Кои са тези неща, които влияят негативно на богатството?

Постоянно си купувате неща, които са с отстъпка

Едно е да купувате необходимите неща, които в момента са намалени, а съвсем друго, когато блокирате положителния финансов поток в живота си, купувайки ненужни неща, само заради отстъпката.

Такива хора намаляват пространството в къщата само с ненужни вещи, което се отразява негативно на тяхното богатство. Замислете се дали не сте сред тях!

„Това е за специален повод“

Вероятно мнозина са запознати с израза: "Това е за Нова година, рожден ден, празник ...". Да, логично е всеки от нас в гардероба да има нещо, предназначено за специални поводи. Но, ако се замислим, много от тези неща стоят необличани с години.

В днешно време е доста лесно и просто да се обличаш по по-евтини начини и в същото време да си в крак с модата. Ако сте купили красиви дрехи, не ги носете само "по повод", носете ги по-често. Между другото, дори ефектът от "износването" сега е на мода.

Същото важи и за останалите неща в дома ви. Чаен комплект, който искате да подарите на вашия син, дъщеря, внуци, защото е жалко да го използвате. Напротив, използвайте най-добрите неща, които ви заобикалят. Можете да си го позволите.

Всичко красиво е мрачно

Само човек, който си мисли, че всичко е против него, че всичко наоколо е зло, ще може да види негативното в най-красивото. Но всъщност много неща наоколо са прекрасни и ние трябва да ги видим не с очи, а със сърце. Но за жалост много хора не успяват. В психологията това се нарича „анхедония“, тоест невъзможността да се наслаждаваш на живота. Ако мислите, че вие сте такъв човек. тогава отидете на специалист, той ще ви помогне, защото всичко около нас е наистина красиво, въпреки че може би не го осъзнавате.

ЦЕННИ СЪВЕТИ ЗА ДОБРО НАСТРОЕНИЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА

Оплаквания - начин на живот

Разбира се, когато стара баба се оплаква от болка или затруднение да живее с малко пенсия - това е нормално. Но, извинете, когато млади, амбициозни, потенциални хора постоянно хленчат, че не могат да се справят с нищо, че не са щастливи, че всичко просто се разпада - това е първият признак на бедност.

Всичко може да бъде променено, изградено, ремонтирано. Не губете време, а действайте и променете живота си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама