Ценни съвети за добро настроение през есента


Ценни съвети за добро настроение през есента
Снимка: iStock

Есента е сезон, който се свързва с депресивни състояния и умора. Но тези съвети ще ви помогнат да се справите с меланхолията, да останете весели, спокойни и да се радвате на живота, дори когато навън е студено и дъждовно.

1. Настроението може да се коригира чрез правилно осветление. Топлите цветове, напомнящи цветовете на залеза, успокояват и помагат да се настроите за почивка. Затова внимателно избирайте крушките, които купувате.

2. Психолозите съветват за промяна на сутрешните навици. Вместо да проверявате имейла си, по-добре е да изпиете чаша кафе или чай, а може и да прочетете част от интересна книга.

3. Променете тапета на работния плот. Изображение в преобладаващи зелени цветове перфектно облекчава стреса и помага да се отпуснете.

4. Ходене просто така, без никаква цел. Препоръчителни са разходките сред природата. Наблюденията и впечатленията вдъхновяват.

5. Преди да си легнете, правете упражнения, които ще ви помогнат да спите по-добре. Застанете с гръб към стената. Вдигнете ръце, сякаш държите висока щанга (лактите под прав ъгъл). Задръжте това положение за 10-30 секунди и дишайте дълбоко.

6. Организирайте си среща или парти с приятели. Психолозите са открили, че когато получаваме подкрепа от приятели, тялото ни произвежда хормони, които помагат за преодоляване на стреса.

7. Живейте в настоящето. Не мислете за миналото. За да намалите стреса, помислете какво се случва сега. Опитайте се да създадете добри моменти и да им се насладите: навън вали, а вие сте под топло пухкаво одеяло с чаша горещ чай и добра книга.

8. Отдайте се на медитация поне пет минути на ден. Пуснете си подходяща музика, затворете очи и освободете ума си от всички мисли и вътрешни диалози.

НЯКОЛКО СТРАННИ НЕЩА, КОИТО ВСИЧКИ ПРАВИМ, НО НЕ СИ ПРИЗНАВАМЕ

9. Масаж. Помолете любимия човек да ви направи масаж на гърба. Няма нищо по-приятно и отпускащо.

10. Смейте се по-често. Гледайте комедии, забавни видеоклипове в интернет, четете вицове и забавни истории. Отидете на цирк. Веселете се!

11. Вечер пийте топло мляко с мед. Това помага не само когато сте болни, но и когато просто искате да се чувствате комфортно, за да се отпуснете и да заспите.

12. Намерете интересна творческа дейност, която ще ви помогне да се измъкнете от мрачните мисли: плетене, бродиране, рисуване... Без значение колко добре се справяте - основното е процесът.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама