4 приказни места, на които да избягате


4 приказни места, на които да избягате
Снимка: iStock/Guliver

Всяка от нас има предпочитания, когато става въпрос за идеалната почивка. Ако вашата включва чист въздух, спокойствие, уютна атмосфера и малка гъстота на населението, следващите европейски дестинации са именно за вас.

Тези прекрасни места са всичко това и много повече. Със сигурност ще ги включите в списъка си, след като разберете повече за тях.

Халщат, Австрия

В това планинско градче ще откриете красиви къщи, заобиколени от лазурно езеро, отразяващо внушителните Алпи. Населението на Халщат не надвишава 1000 души и се намира на 50 км от Залцбург.

Симиан-Ла-Ротонд в Прованс, Франция

Всичко, от което имате нужда за релкасираща почивка е тук - синьо небе, лавандулови полета, планини, средиземноморска кухня, летни фестивали и незабравимото очарование на Прованс. Една от най-известните забележителности на това място е Château des Agoult, дворец, построен през 12-ти век. Градът е кръстен на двуъгълна пирамидална ротонда в замъка.

Монсанто, Португалия

В това градче имате чувството, че огромните каменни блокове сякаш ще затиснат малките къщички. При някои камъните изпълняват функцията на стени и покриви. От 1938 година Монсанто е прието да се нарича "най-португалското село в Португалия". Превърнато е в резерват, заради което е забранено строителство.

Гитхорн – холандската Венеция

Едно от най-невероятните и цветни градчета в Нидерландия се казва Гитхорн или "холандската Венеция". Второто име произлиза от факта, че е разположено върху водни канали, чиято обща дължина надхвърля 6.7 км. Местните хора се придвижват предимно с електрически лодки и колела, когато искат да използват дървените мостове, които свързват къщите, намиращи се върху повече от 50 малки острова.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама