5 идеи за динена разхлада


5 идеи за динена разхлада
Снимка: iWoman

Обичаме всички плодове, но ако трябва да сме честни, през лятото си имаме един фаворит. Ще ви подскажем – 4 букви и първата е "Д". Да, точно, става въпрос за диня. Макар че определено ни е досадно да чистим малките кафяви семки, вкусът си заслужава. Невероятно освежаваща, вкусна, нискокалорична, благодарение на факта, че 92% от масата на динята е вода. И тъй като през горещините търсим всякакви начини за разхлада, днес ще ви покажем 5 с кодово име "Диня".

1. Динена торта

Вкусно и здравословно. Вземете диня и отстранете кората с помощта на нож. След това я намажете цялата с цедено кисело мляко, в което сте добавили пудра захар/мед на вкус. Украсете с други плодове, поръсете с ядки и поставете в хладилника, за да се охлади добре.

2. Ледени близалки

Почистете от семки желаното количество диня, след което пасирайте до образуването на хомогенна смес. Сипете във формички за сладолед и поставете във фризера за няколко часа.

3. Somersby диня

Тази година Somersby ни зарадваха с нов вкус и то на любимата ни диня. Сайдерът е вкусен, освежаващ и върви идеално с няколко кубчета лед.

Препоръчваме да го пиете в приятна компания на някое уютно местенцe или с интересно списание, докато се наслаждавате на хубавото време навън.

И тъй като лятото е идеалното време за експерименти, тук може да видите и нашите предложения за коктейли със Somersby диня. Забъркайте си освежаваща напитка според вкуса и се отдайте на пълен релакс.

4. Динена лимонада

В тенджерка сипете 2 чаши вода и 1/4 чаша захар. Бъркайте от време на време, за да се уверите, че захарта напълно се е разтворила. Когато заври, добавете 2 супени лъжици мед и 2 стръка пресен розмарин . Махнете от котлона и оставете да престои така около 30 минути. Изстискайте сока от 6 лимона и прецедете. Пасирайте 4 чаши нарязана диня, почистена от семките, в блендер. Добавете малко вода, ако е необходимо. Сипете малко от динята във формички за лед и сложете във фризера. В кана сипете сладката вода, лимоновия сок, пасираната диня, вода и кубчетата замразена диня. Сервирайте с резенче лимон.

5. Смути с диня

Смутито се приготвя бързо и е идеално, когато имате нужда от бомба витамини. Смесете диня, почистена от семките, 1 банан и няколко пресни листа места. Добавете малко вода и пасирайте в блендер. Ако искате да бъде по-сладко, може да добавите мед или агаве.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама