5 причини защо трябва да си водите дневник


5 причини защо трябва да си водите дневник
Снимка: Pixabay

Спомнете си как в детството почти всеки от нас си водеше таен дневник, в който записвахме своите радости, скърби и постижения. Години след това, когато прелистваме страниците на нашата тайна книга, усещаме едно прекрасно чувство, четейки редовете. Психолозите препоръчват да си възвърнем този навик, тъй като той може да бъде много полезен за нашия живот като възрастни. Ето и 5 добри причини да си водите дневник:

1. Дневникът ще ви помогне да оцелеете при раздяла или тежък период

Раздялата често е трудна и болезнена. Но ако излеете страданията и чувствата си на хартия, тогава ще бъде много по-лесно да оцелеете в трудни моменти. Между другото, с течение на времето този дневник може да се превърне в книга, която може да искате да публикувате. Това ще бъде страхотно постижение за вас.

2. Дневникът помага да контролираме гнева си

Всеки от нас е запознат със ситуацията, когато нервите му не издържат и просто "кипва". И вместо да наранявате или да викате на любими хора, непослушни деца, съпруг или авторитарни родители - по-добре е да пишете за това в дневника си. Единственият ни съвет е този дневник да се скрие на някое по-надеждно място.

3. Дневникът ще помогне за постигане на дадена цел

Ако в момента целта ви е да отслабнете, в дневника си можете да записвате своите измервания, килограми и начин, по който ви действа диетата. Забелязвайки добри резултати, ще бъдете по-мотивирани да се променяте към по-добро.

БУДИСТКИ ЗАКОНИ, КОИТО ЩЕ ВИ НАПРАВЯТ МНОГО ПО-ЩАСТЛИВИ

4. Дневникът помага да се научите как да спестявате

В допълнение към емоционалния дневник можете да си водите финансов, за да избегнете ненужни разходи. А също така да записвате вашите наблюдения относно направените покупки, да анализирате дали те са били полезни или са били загуба на пари. Така ще знаете как харчите парите си и дали трябва да промените нещо.

 5. Дневникът ще помогне да разберете колко интересен може да бъде животът ви

Животът ви изглежда скучен и монотонен? Усещате, че нищо не се случва? Опитайте се да записвате събитията, които ви се случват всеки ден и ще разберете колко интересен и уникален живот живеете. Започнете от днес!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама