5 знака, че "приятелите" ви ви използват


5 знака, че "приятелите" ви ви използват
Снимка: iStock/Guliver

Трудно е да пуснеш човек, когото си считал за приятел. Но понякога е необходимо да направиш това за собственото си благополучие. С годините всички разбираме, че има само няколко неща, които ни правят истински щастливи. Това са уютна къща, храна на масата и хората, които ни обичат.

Много от нас не различават истинските от фалшивите приятели и ни трябва време да разберем, които да запазим в живота си и кои не.

Предлагаме ви 5 признака, които показват, че хората около вас, не са най-добрата компания.

1. Те имат време за вас само когато имат нужда от нещо

Ако тези хора никога нямат време за вас, то тогава не заслужават да бъдат в живота ви. Те ви използват за лични цели, а всъщност не се интересуват от какво имате нужда вие.

2. Те използват миналото ви срещу вас

Вашите грешки и проблеми в миналото постоянно се споменават в разговори и самочувствието ви страда от това. До тези хора вие се чувствате зле, защото те постоянно говорят за негативните ви черти, а не обратното. Постоянно си спомняте кои сте били преди и какви грешки сте допуснали.

Време е да продължите напред! Без тях!

ПОДАРЕТЕ СИ ЛЮБОВТА, КОЯТО ЗАСЛУЖАВАТЕ

3. До тези хора се чувствате сякаш затворени в клетка

Ако се чувствате така наистина, тогава това е сигурен знак, че не сте заобиколени от най-подходящата компания за вас.

4. Тези хора не вярват, че можете да постигнете нещо

Такива хора често не се интересуват от вашите желания и нужди. Никога не ви подкрепят. Те не вярват, че можете да постигнете нещо смислено. За тях всичките ви цели изглеждат глупави и те няма да пропуснат възможността да го кажат отново и отново.

5. Тези хора буквално ви заразяват с негативност

Отрицателността, идваща от такъв тип „приятели“ много бързо започва да ви превзема и страдате от това. В живота трябва да бъдете заобиколени от позитивни хора, които ви карат да се усмихвате!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама