6 приложения на свинската мас, за които не знаете


6 приложения на свинската мас, за които не знаете
Снимка: iStock

Вече ви споделихме всички невероятни ползи, които консумацията на сланина може да ви донесе. А знаете ли, че свинската мас крие не по-малко позитиви? Има страшно много рецепти за външна употреба на свинската мас. Ето някои от най-добрите.

1. При бронхит и астматична кашлица

По равно мед със свинска мас се разбъркват в буркан и се прибавя една супена лъжичка морска сол. Разстелете получената смес върху обикновена кърпа и я сложете върху гърдите на болния. Отгоре покрийте с вълнена дреха, за да затопли и оставете така цялата нощ.

2. При хемороиди

Срамно или не, случва се на всеки човек. Можете да пробвате да смесите супена лъжичка мас с една чаена лъжичка сода бикарбонат. Мажете засегнатия участък, докато почувствате облекчение.

3. При гъбички на краката

Настъргва се кора от бъз заедно със зеленото под кората. Смесва се със свинска мас. Засегнаните места се мажат до оздравяване.

4. При сърбеж по кожата и скалпа

Смесват се равни количества свинска мас и сода бикарбонат и се мажат раздразнените места.

5. Против стрии

Добре е да "преварите" свинската мас на водна баня до пълното ѝ разтопяване. След това я приберете в стъклени буркани и съхранявайте на тъмно и хладно. Добавете етерично масло по ваш избор за по-приятен аромат.

Можете да се мажете веднъж или два пъти дневно в проблемните зони - бедра, ръце, гърди, корем, дупе.

6. Срещу напукани пети

Ако имате напукана кожа на пръстите на ръцете или на петите, използвайте свинска мас. Намажете обилно проблемната зона и след това сложете найлонова торбичка отгоре, за да не цапате. Някои хора добавят няколко капки витамин Е.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама