Какво се случва с тялото, ако ядете авокадо всеки ден


Какво се случва с тялото, ако ядете авокадо всеки ден
Снимка: iStock/Guliver

Няма значение дали ядете авокадо в салата, смути, или самостоятелно - не може да се отрече, че то е толкова вкусно, колкото и полезно за тялото ви. Затова днес ще ви запознаем само с част от предимствата, които идват с този месест зелен плод.

1. Бъбреците работят по-ефективно

Авокадото е богато на калий, така че ако имате някакъв проблем с бъбреците, може би ще искате да го включите във вашата диета. Изследвания са доказали, че редовното похапване на авокадо е супер начин за подобряване на бъбречната функция.

2. Дъхът ви ще е по-свеж

Ако търсите естествен освежител за уста, време е да помислите за авокадо. Тези плодове могат да се похвалят със сериозни антибактериални свойства и наистина почистват добре устната кухина.

КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЯЛОТО, АКО НОСИТЕ СУТИЕН ВСЕКИ ДЕН

3. Подобрява се зрението

Яденето на едно средно голямо авокадо на ден води до по-добра функция на очите, тъй като увеличава нивата на каротеноиди в тялото.

4. Засилва имунната система

Ако имате склонност да настивате често, може би вашата имунна система иска повече внимание. За щастие, някои компоненти в авокадото могат да укрепят имунната система и да потиснат вирусите.

5. Понижава кръвното налягане

Ако страдате от кръвно налягане, авокадото може да бъде най-големият ви съюзник. Високото съдържание на калий и лутеин се свързва с подобряване на съдовите заболявания и увеличаване на липидите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама