6 университетски специалности, за които не сте чували


6 университетски специалности, за които не сте чували

Софтуерното инженерство е специалността, класирана на първо място спрямо осигурените работни места през 2020 година от US News & World Report. Разбира се, стабилните, солидни, добре платени професии винаги са модерни. Но нашият свят се променя непрестанно, затова и курсовете и специалностите в университетите стават все по-необикновени. Ето някои доста странни варианти.

1.Нинджа науки

Място: Международният изследователски център на университета MIE

Това е магистърска степен, посветена на нинджите. Уви, няма да станете професионален нинджа. За сметка на това, ще научите всичко за тяхната история и дори ще разберете кои са уменията, необходими, за да останете скрити, преминавайки през планински райони. Програмата включва бойни изкуства, оцеляване и бойни умения, както и много теория.

2. Приключения на открито

Място: Държавен университет в Плимут

Тази програма включва изучаване на активно приключение на открито - алпинизъм, скално катерене, въжено преминаване. След това можете да направите кариера във всичко, свързано с приключенията на открито. Така че тази степен е свързана със самооткриването и личностното израстване в пълна безопасност.

ЗАЩО НАЙ-ДОБРИТЕ ИДЕИ ИДВАТ ПОД ДУША?

3. Сърф технологии

Място: Колеж Корнуол

Въпреки името си, програмата не включва практическо сърфиране. Но все пак можете да го направите, тъй като плажът е много близо. Ще имате шанс да създадете свой собствен сърф и да разберете сърфинг индустрията. В резултат на това, завършилите могат да избират между кариера на треньор, производител до мениджър на събития.

4. Катерене по дървета

Място: Университет Корнел

Тези курсове не включват просто катерене по ствола на дървото, което правят малките деца. Това е много по-сложно и по-вълнуващо. По време на обучението ви ще научите различни техники с въжета, алтернативни техники за катерене и ще преминавате от дърво на дърво като истинска панда!

5. Стендъп комедия

Място: Университет в Кент

Хумор, шеги, смях и перфектното настроение – наистина страхотна специалност! Повече от половината от времето на курса всъщност е практика. Но заедно с това, ще изучавате комична теория и произведенията на други комици.

6. Викингска и старонорвежка филология

Място: Университетски колеж в Лондон

Тази програма изучава викингите и тяхната история, като паралелно с това набляга на някой скандинавски език - както модерен, така и древен. А най-хубавата част? Цяла година, прекарана в една от скандинавските страни, чиито език сте избрали.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама