7 ползи от храната за кучета и котки Royal Canin


7 ползи от храната за кучета и котки Royal Canin
Снимка: iStock

Royal Canin предлага висококачествени храни за кучета и котки, които са разработени, за да отговорят на специфичните нужди и изисквания на различните породи и възрасти. Тази марка храни се е утвърдила като един от водещите избори сред собствениците на четириноги любимци, поради няколко ключови предимства. Тях ще прочетете в статията.

Компанията е основана през 1968 г. от френския ветеринарен лекар д-р Жан Катари. След дълъг период на устойчив растеж в Европа, компанията е закупена от американския конгломерат Mars, Inc.

А през 2001 г. Royal Canin е призната за една от най-добрите компании за кучешка храна в индустрията, която предоставя достъпна цена за кучешка храна, разработена специално за поддържане на добро здраве при кучетата. Храните за домашни любимци на компанията се произвеждат в множество заводи по целия свят, включително Онтарио, Канада и Северен Сиукс Сити, Южна Дакота.

1. Персонализирани формули

Хранителните нужди на ирландския вълкодав са различни от тези на померана, но много производители на храни за кучета имат само една опция за възрастни кучета, независимо от породата. Същото е и при котките.

Royal Canin създава храни, които са адаптирани специално към нуждите на конкретните породи и физиологични особености на кучетата и котките. Това помага да се поддържа оптималното здравословно състояние на четириногия ви любимец. Както и да се предотвратят потенциални здравословни проблеми в бъдеще и също да се регулира теглото.

Марката разделя своите линии храни за кученца и котки, според възраст, размер и порода. Това означава, че можете да намерите специфична храна за бебета кученца, специално пригодена за голяма порода, както и възрастно куче с ниско тегло от малка порода.

2. Разновидност на гранулите

Например сухите гранули на марката за по-малки кучета са произведени така, че да се схрускват по-лесно. За разлика от тези за по-възрастните кучета, които целят изчистване на зъбния камък. За средни, големи и гигантски кучета формата и дизайнът на самата гранула се променят в зависимост от тяхната различна структура. При котките отново се вижда разлика в самата гранула според възрастта.

Хранителните нужди на малките и средни кучета също са различни от тези на техните по-големи приятели. Малките кучета имат по-малки стомаси и може да се наложи да ядат по-често или да приемат храна с по-високо съдържание на протеини, за да бъдат в крак с енергийните си нужди. За всичко това са помислили от Royal Canin в своите различни храни.

3. Балансирани съставки

Храната на Royal Canin е формулирана с необходимото количество протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали, нужни за оптималното здраве на кучето и котката ви. И то в специална формула според възрастта и килограмите, както споменахме по-горе.

Най-честите съставки, използвани в храната за кучета на Royal Canin, са чисти нутриенти – най-често протин и въглехидрат, избягва се фуражът. Например пиле, ориз, пилешко брашно, брашно от царевица, пилешка мазнина, цвекло, овесени ядки, натурален аромат на пиле и оризови люспи. В допълнение към тях присъстват и минерали и витамини, като ниацин, рибофлавин, тиамин, витамин В12, желязо, мед, биотин, калциев пантотенат и натриев селенит.

4. Подкрепа на здравето на кожата и козината

Множество продукти на Royal Canin са обогатени със специални хранителни съставки, които помагат за поддържане на здрава кожа и блестяща козина, като същевременно намаляват риска от кожни раздразнения и алергии.

5. Специфични решения за здравословни проблеми

Royal Canin предлага редица храни, които са насочени към конкретни здравословни проблеми. Сред специфичните храни на марката има такива за стомашно-чревни проблеми и разстройства, чернодробни заболявания, при бъбречни заболявания, сърдечни или ставни проблеми, урологични заболявания. Сред най-добрите здравословни храни, попадат и формулите им за контрол на теглото при затлъстяване и за поддържане на здравето на домашни любимци с диабет.

Много собственици на кучета и котки харесват точно това в Royal Canin, че имат много разновидности, които предлагат точното хранене, което ще помогне на любимеца им да се справи с хроничните здравословни проблеми и ще предотврати появата на бъдещи такива.

6. Специфични решения за здравословни проблеми и според породата

От Royal Canin са помислили и за превенцията на заболяванията според породата. Например съставките, използвани в храната за кучета Royal Canin Cavalier King Charles Spaniel, помагат за добра сърдечна функция. Породата Кавалер Кинг Чарлз шпаньол е предразположена към сърдечни заболявания, затова и в храната има нутриенти, които поддържат кучето във форма.

Royal Canin British Shorthair Adult пък е специално създадена да задоволи всички потребности от хранителни вещества на британската късокосместа котка. Поради набитото телосложение на породата, нивото на протеин в този вид гранули е специално адаптирано да подпомага мускулната маса.

7. Изследвания и иновации

Марката инвестира в постоянни изследвания и иновации, за да подобри продуктите си и да предоставя най-доброто хранене за любимците. Това гарантира, че продуктите на Royal Canin са в съответствие с последните научни открития в областта на кучешкото и котешкото здраве. И това си личи и по отзивите на фейсбук страницата.

1800 оператора за производство на храни по света следят за качеството на влаганите продукти в храната на Royal Canin. А съставките избират въз основа на високо хранително съдържание и ползи за здравето на домашните любимци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама