7 ситуации, в които оправдаваме лъжата си


7 ситуации, в които оправдаваме лъжата си
Снимка: Thinkstock/ Guliver

За да поддържате хармонични отношения, честността е от решаващо значение. Известно е също, рано или късно истината винаги се разкрива и тогава могат да започнат взаимни упреци и обвинения. Но има и някои ситуации, в които сме склонни да оправдаваме лъжата си. Кога хората премълчават истината и защо?

Лъжете, за да не се наранявате

Ако разберете, че сте във връзка с физически или морален насилник, тогава лъжете. Ако партньорът ви разбере, че ще го напуснете, тогава реакцията му може да бъде непредсказуема. По този начин лъжата ви помага да останете в безопасност.

Лъжете за минали отношения, за да не предизвиквате ревност

Ако по принцип никога не лъжете партньора си, това е нормално и важно за връзката. Въпреки това, понякога е по-добре да се излъжете за минала взаимоотношения. Например, когато отговаряте на въпроса: „Обичал ли си някого повече от мен?“ Появата на някой друг, дори в спомените, ще се отрази негативно на вашия съюз. Чистата истина може драматично да промени или разруши отношенията. Не забравяйте, че фактите, за които мълчите, трябва да бъдат внимателно скрити в бъдеще.

Лъжете, за да запазите нечия друга тайна

Малката лъжа е напълно приемлива, ако знаете тайната на някой друг. Тайните на вашите приятели дори не трябва да се споделят с партньора ви. Ако не можете да излъжете, докато отговаряте на неудобен въпрос, тогава е по-добре просто да отговорите с „Не знам“.

КАКВО ДА ПРАВИТЕ, АКО ИМАТЕ ЛОШ ДЕН?

Лъжете, за да се развеселите

Всеки нормален човек преживява трудни моменти понякога. Ако партньорът ви изглежда зле и разберете това, малък комплимент може да подобри настроението му. Това е друг начин за изразяване на любов.

Лъжете, докато подготвяте изненада

Може да се наложи да измислите цяла фалшива история, ако подготвяте неочакван подарък за вашата сродна душа. Само не прекалявайте, лъжата трябва да е възможно най-безобидна.

Лъжете, ако напускате добър човек

В някои случаи любовта може да приключи, колкото и да не ви се иска. И ако разбирате, че няма връщане назад, по-добре е да не казвате на партньора цялата истина. Въпросът „Какво не е наред?“ е неизбежен в този случай, но е по-добре да излъжете партньора си, за да не го нараните. Например фразата „ние сме различни хора“ е подходяща за основен аргумент.

Лъжете, за да дадете стимул

Понякога лъжата, предназначена да стимулира някой в по-късен етап, се превръща в истина. Например, ако вашият партньор реши да овладее нови умения или просто поеме по пътя на усъвършенстване, една малка лъжа, може да му вдъхне сила и вяра във възможностите му.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама