Ако имате чувството, че някой ви лъже, най-вероятно сте прави


Ако имате чувството, че някой ви лъже, най-вероятно сте прави
Снимка: iStock/Guliver

Интуицията е способност да се придобиват познания без необходимостта от разсъждение и доказване, без разбиране как са установени тези знания. Терминът се използва и за описание на „мисли и предпочитания, които идват наум бързо и без много разсъждения“.

Знаете ли, че ако имате чувството, че човекът, с когото разговаряте, ви лъже, дори да нямате логични или основателни причини за това, подозренията ви най-вероятно са основателни?

Оказва се, че интуицията ни е по-добър детектор на лъжата от мозъка. Затова влюбените, например дори на подсъзнателно ниво да усещат, че половинката им ги лъже, предпочитат да се доверят на мозъка, който лесно може да бъде убеден в лъжа, и да потиснат интуицията си, с други думи – да си затворят очите.

ПО КОЛКО АЛКОХОЛ МОЖЕМ ДА ПИЕМ

Ако се довериш на първоначалния си инстинкт, че някой те лъже, е почти сигурно, че ще се окажеш прав. А ако отделиш време и се забавиш, за да помислиш над случката, най-вероятно ще сгрешиш, защото ще започнеш да разсъждаваш, да се впускаш в размисли и да удостоиш мозъка с все по-голямо участие в този процес. А, както вече разбра, той невинаги е прав. Затова, доверявай се по-често на интуицията си, дори да нямаш логично обяснение защо.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама