Ако имате семейни проблеми, прочетете тази притча


Ако имате семейни проблеми, прочетете тази притча
Снимка: iStock

Един човек изобщо нямал успех в създаването на семейство и това не се случвало само с него, било от поколение на поколение, в неговия род винаги имало скандали. Майка му и баща му постоянно се карали и обвинявали един друг във всички семейни проблеми.

Вижте още: Много мъдра притча за коледната елха

Той израснал в атмосфера на скандали, упреци и пълно нещастие. Когато вече станал голям решил: "При мен няма да бъде точно така. ще бъда щастлив и в моето семейство ще има мир и любов. Ще си намеря добра и мила жена и всичко ще бъде наред."

Той си намерил истински ангел, а не жена, но след година тя се превърнала в истинско чудовище, В дома му имало постоянни скандали , както в детството му.

- Ужасна жена- мислел си той...

А тази жестока жена израснала само с майка си и баба си и като дете си мечтала да бъде щастлива и също искала голямо щастливо и задружно семейство! Когато се запознали преди години и започнали да излизат, тя си мислила че той е просто принц.

Той имал толкова правилни цели. Той искал да има хубаво семейство. И тя решила да се омъжи за него без да се замисля, когато той и предложил. А след година, само след година, когато се родило първото им дете , тя разбрала, че е направила грешка .Мъжът се оказал ужасен, правил всичко погрешно, не се грижел за нея...

В далечното село живеел мъдрец който решавал всякакви проблеми, за него разказвали чудеса, дори най - нещастните семейства започвали да живеят щастливо.

И ето един прекрасен ден, мъжът казал на капризната си жена:

Вижте още: Много жени са се развели, след като са прочели тази притча

-Хайде да отидем при този мъдрец, нека той ни подскаже какво да правим.

Те отново се скарали, но тя се съгласила .

Пътят бил дълъг и двамата се изморили от пътуването, но накрая стигнали до дома на мъдреца. Когато отишли при него и двамата си крещели един на друг: "Ти си виновна, че стана така - крещял умореният и раздразнен мъж "Ти ме повлече с теб " - плакала жената .

Мъдрецът, усмихвайки се мълчаливо , казал: "Елате да ви покажа нещо".

Той ги отвел в голяма стая където имало кръгла огромна маса. На нея стояли уморени, разтревожени хора. По средата на масата имало огромна тенджера с вкусна храна, хората държали в ръцете си лъжици с много дълги дръжки.

Те достигали всеки път до храната, но не можели никак да я сложат в устата си. Те просто умирали от глад в стая с голямо количество вкусна храна.

Това било страховито зрелище.

Младоженците разменили погледи и уплашено замълчали.

След това мъдрецът ги завел във втора стая, уж същата, но много различна от първата. Тя била със същите размери. Там също имало подобна маса със същите размери и по средата стояла тенджера с вкусна храна .

Около масата седели хранещи се младоженци, които се шегували и смеели. В ръцете им имало същите лъжици с дълги дръжки, но с тези лъжици се хранели един друг.

Младите съпрузи благодарили на мъдреца и си отишли  вкъщи. Дълго време те ходели прегърнати. След като се прибрали в къщи, минали три години.

Те живеели в мир и съгласие. Имали две момчета и в дома им винаги има радост и любов.

А мъдрецът, ах, този мъдрец...Той им показал какъв е истинският смисъл на семейството.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама