Ако искате да приготвите перфектните пържени картофи, направете това


Ако искате да приготвите перфектните пържени картофи, направете това
Снимка: iStock

На пръв поглед в приготвянето на пържени картофи няма нищо сложно. Но въпреки това дори перфектните домакини невинаги постигат желания резултат.

Определено си заслужава да знаете тайните, благодарение на които в ресторантите винаги сервират безупречни пържени картофи.

1. Правилно рязане на картофите

Големите парчета няма да имат време да се изпържат равномерно, така че е по-добре да изберете формата, която се използва в ресторантите за бързо хранене.

Благодарение на този трик картофите се изпържват отвън, а вътрешността остава идеално мека. Също така си струва да запомните, че размерът на всички картофи трябва да бъде приблизително еднакъв.

2. Без икономия на олио

Много домакини се опитват да приготвят пържените картофи, които не са толкова вредни и калорични, така че намаляват количеството използвано олио. Но това ястие не е част от здравословната диета, така че е по-добре да следвате установените кулинарни правила за приготвянето му.

Не забравяйте, че пържените картофи се пържат в много олио. Някои готвачи дори буквално ги варят във врящо масло, за да получат перфектен резултат.

3. Без пържене на големи количества картофи наведнъж

Ако планирате да изпържите картофи за цялото семейство наведнъж, тогава можете да забравите за идеалния резултат. Картофите се слагат само на един пласт в тигана.

4. Сол и подправки

Известно е, че солта няма най-добър ефект върху консистенцията на това ястие - картофите може просто да се разпаднат в процес на топлинна обработка. Затова опитните готвачи ги посоляват, когато вече са в чинията. Подправките е най-добре да се добавят в последния етап от топлинната обработка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама