Благотворителна изложба "Купи изкуство, дари бъдеще на дете" 2024


Благотворителна изложба "Купи изкуство, дари бъдеще на дете" 2024
Снимка: iStock

Награждаваният пейзажен фотограф и студент по архитектура Радослав Свирецов организира съвместно със Сдружение "Операция: Плюшено Мече" благотворителната изложба "Купи изкуство, дари бъдеще на дете". Изложбата се провежда за втора поредна година и ще бъде открита на 15 декември 2023 г. в 18:30 часа в галерия-книжарница "София Прес".

Събраните средства ще бъдат дарени на "Операция: Плюшено Мече". Сдружението ръководи най-мащабната коледна кампания за сбъдване на детски мечти на деца и младежи, лишени от родителски грижи, в риск, с увреждания и от социално слаби семейства в България.

Тази година на събитието ще бъдат представени снимките на трима фотографа – Иво Данчев, Светлин Йосифов и на организатора – Радослав Свирецов.

Иво Данчев е фотограф на National Geographic България от 2009г. насам, а между 2012 и 2017г. е арт директор на списанието. Забележителната му работа е награждавана многократно и публикувана на страниците на различни издания, като допринася за популяризирането на Българската култура и обичаи по света. През 2017г. Иво напуска столицата и се връща в Родопите, откъдето произхожда рода му, за да живее по – близо до природата, хората и традициите които го вдъхновяват.

Светлин Йосифов е световно известен травъл фотограф, награждаван в най-големите конкурси като 35AWARDS, Monochrome Photography Awards, ND Awards и др. Представя начина на живот на хората в Индия, Етиопия, Судан, Кения, Камбоджа. Характерно за него е, че експедициите му в Африка продължават месеци, а целта е да се слее максимално с местните племена.

Радослав Свирецов е пейзажен и травъл фотограф. Той обича да пътува и да изследва различни дестинации, отдалечени и близки, за да събира вдъхновение от разнообразието на света около нас. Високо оценен от критици и публика, Радослав продължава да разширява своята кариера като фотограф и архитект. Той вярва, че красотата на природата е безценен ресурс, който трябва да се поддържа и опазва за бъдещите поколения. През целия си творчески процес той стреми да заснеме не само неповторимостта на момента, но и да отправи послание за баланса и съгласуваността между човек и природа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама