Българка написа книга за любовния живот на Ален Делон


Българка написа книга за любовния живот на Ален Делон
Снимка: Getty Images

Ален Делон несъмнено е един от секс символите на своето време. Всички знаят за романса между него и Роми Шнайдер, който започва по време на снимките на "Кристин" през 1958 година. Това обаче далеч не е любов от пръв поглед, тъй като Ален Делон е твърде арогантен за вкуса на актрисата. Любовните му истории обаче не спират до тук. 

Любовни хроники: Ален Делон и Роми Шнайдер

На 5 май във Франция предстои да излезе нова книга за живота на големия френски актьор Ален Делон. Досега не е издавана автобиография на филмовата икона, а "Любови и спомени" ("Amours et Memoires"), както се казва изданието, сериозно се доближава именно до този жанр.

Авторки на книгата, в която има дълъг предговор от самия Ален Делон, са две дами. Едната е българката Деница Банчева, която от 1991 г. живее в Париж. Тя е доктор по литература, филмов писател и историк. Заедно с нея по книгата работи и Лилиана Роска - близка сътрудничка на Делон, която е събрала оригиналните свидетелства на различни личности, познаващи добре актьора. Сред тях са негови приятели и колеги.

Актьорът признава, че винаги е искал за жените в живота си да бъде "най-добрият, най-красивият, най-силният".

В изданието има и някои неща, които се огласяват за първи път, като например посмъртно писмо, което Делон адресира до Роми Шнайдер след самоубийството ѝ, както и декларацията му, че никога не е имал любовна връзка с Бриджит Бардо, "колкото и странно да изглежда". "От 65 години имаме най-доброто приятелство, което може да съществува", изтъква актьорът. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама