Български художници участват в благотворителна изложба в помощ на Украйна


Български художници участват в благотворителна изложба в помощ на Украйна
Снимка: ПР

"Україна Forever" е безпрецедентна 100% благотворителна разпродажба на творби на едни от най-известните доказани български творци. Целта на инициативата е финансова помощ за Украйна, а поводът - една година от началото на агресията от страна на Руската федерация. Откриването е на на 16 март 2023 г. (четвъртък) при затворени врата.

Галерия PORT.A в София ще представи 40 именити български творци, сред които: Любен Зидаров, Ясен Гюзелев, Станислав Беловски, Дидо Пешев, Алла Георгиева, Греди Асса и други световно известни български художници от различни генерации и стилове. Идеята за благотворителната акция е на художника Иван Хаджийски.

Благотворителната акция "Україна Forever" е подкрепена от фондация "Ukraine Support & Renovation". Със средствата от разпродажбата ще бъде закупена материална помощ и предадена на Украйна чрез Манол Пейков и фондацията Ukraine Support and Renovation".

След официалното откриване творбите ще могат да бъдат закупени в галерията от 16 до 19 март и онлайн от 20 март до 30 април в страницата на организатора Elephant Bookstore - fb.me/e/vBK6E90H.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама