Далай Лама скандализира с педофилска проява (ВИДЕО)


Далай Лама скандализира с педофилска проява (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Публична изява на Далай Лама успя да скандализира социалните мрежи, а и всички хора по света. В клип, разпространен на 9 април, се вижда как по време на церемония Лама прегръща малко индийско момченце, после го целува по устата, след това го кара да "засмуче" езика му, а накрая го прегръща.

Видеото е от събитие в МакЛеод Гандж, предградие на град Дхарамсала в Северна Индия, на 28 февруари.

"Негово Светейшество желае да се извини на момчето и неговото семейство, както и на многобройните си приятели по света, за болката, която думите му може да са причинили", се казва в изявление, публикувано в потвърдения му акаунт в Туитър.

"Негово Светейшество често дразни хората, с които се среща, по невинен и закачлив начин, дори на публични места и пред камерите", се добавя в него. "Той съжалява за инцидента."

Потребителите в социалните мрежи заклеймиха видеото, наричайки го "отвратително" и "абсолютно неприемливо", след като то започна да се разпространява масово.

Монахът предизвиква критики не за пръв път, след като през 2019 г. се извини за думите си, че ако неговият наследник е жена, тя трябва да бъде "привлекателна".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама