Двойките с чувство за хумор имат по-силна връзка


Двойките с чувство за хумор имат по-силна връзка
Снимка: iStock/Guliver

Джефри Хол, известен американски учен в Университета на Канзас, се занимава с взаимоотношенията в двойките. Провежда различни проучвания, за да установи мъжете или жените флиртуват повече, кой пол доколко разпознава флирта, кои са най-дълготрайните връзки, кои качества на партньорите помагат за установяване на здравословни и пълноценни отношения.

Хуморът може само да ни помогне. Интелигентният, черният, здравословният хумор, благодарение на който можем да се надсмеем дори над собственото си нещастие и да изправим глава, е най-важното качество, което може да притежаваме. Щастливци са хората, които могат да се похвалят с такова чувство за хумор.

Връзката на двойка, в която и двамата партньори имат чувство за хумор, е много по-силна, по-стабилна и има всички шансове да оцелее във времето. Не е важно да си разказвате вицове и да им се смете, а да си харесвате чувството за хумор един на друг, да се разсмивате ежедневно, да си създавате забавление заедно. Това, което е силно свързано с удовлетвореността от отношенията между двама души, е хуморът, който двойките създават заедно – т.е. следва да споделяме сходен тип чувство за хумор, да ни разсмиват едни и същи неща, да имаме способността спонтанно да предизвикаме усмивка у партньора си.

ФЪН ШУЙ СЪВЕТИ ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА ПАРИ

Още на първа среща е добър знак, ако се смеете взаимно на шегите си. Искрено. Фалшивият смях е сигурно доказателство, че полагате неимоверни усилия да не бъдете себе си. И ако това е донякъде разбираемо и допустимо на първа среща, но е абсолютно забранено за една връзка, в която, за да оцелеете, трябва да се съхраните такива, каквито сте, и същевременно да си изградите общ живот с друг човек.

Има разлика между смеха и присмиването. Агресивното чувство за хумор и дебелашките шеги не водят до нищо добро. Ако единият от двамата се чувства обиден, то това не се определя за хумор.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама